50 Zihinsel Özürlü İçin Eğitim Seyahati Düzenlenecek

Şanlıurfa İl Genel Meclis Başkanlığı, 2012 gider bütçesinde engellilere 50 bin TL ödenek ayırarak, 50 zihinsel özürlü ve refakatçisi için eğitim gezisi düzenleme kararı aldı.

Aileleri ile meclise gelen zihinsel özürlüler, oturumu dinledi

Şanlıurfa İl Genel Meclisi`nin Aralık ayı 1. Olağan Birleşimi, Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi. Yoklama ile açılan toplantıda bir önceki birleşime ait tutanak özetleri okundu. Daha sonra Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Bedih Satoğlu, beraberinde zihinsel özürlü ve aileleri ile oturuma katıldı. Birleşimi dinlemeye gelen özürlüler, meclis üyelerine yanlarında getirdikleri lokumdan ikram etti

Meclis, özürlülerin de katıldığı oturumda dernek tarafından talep edilen seyahat giderini ödeme kararı aldı. Buna göre 50 zihinsel özürlü ve 50 refakatçi için 2012 yılı içerisinde eğitim seyahati düzenlenecek. Gezi gideri olan 50 bin TL`yi ise İl Genel Meclisi ödeyecek. Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, yerel yönetimlerin engelliler için gerekli çalışmaların yapması gerektiğini ve kendilerinin de üzerine düşenleri yapacaklarını belirterek, "Bu engeller bizimdir. Yerel yönetimlerin gerekli çalışmalarıbaşlatması gerekiyor. Bunlara her türlü desteği vermemiz gerekiyor" dedi. Engelliler için meclisin 2012 bütçesinde 50 bin TL ayırdıklarını ifade eden Yavuz, "Bu insanlarımızı eve kapatmak, sosyal hayattan izole etmek haksızlıktır. Sayın Satoğlu bir talepte bulunmuştu. 2012 içerisinde 50 engelli ve refakatçileri için bir eğitim seyahati talebini değerlendirdik ve bütçemizden yaklaşık 50 bin TL ayırdık. 2012 yılı içinde istenilen yer ve tarihte eğitim gezilerini gerçekleştireceklerdir. Bu kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmakta ve bunun da gururunu yaşamaktayız" diyekonuştu. Daha sonra Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Bedih Satoğlu, meclis kürsüsüne çıkarak özürlülerin yaşadığı problemlere dikkat çekti. Alınan karardan ötürü mutlu olduklarını ifade eden Satoğlu, sessiz dünyalarına ses oldukları için Meclis Başkanı ve üyelerine teşekkür etti. Özürlülerin meclisten ayrılmasının ardından oturum olağan günden ile devam etti. Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesinin ardından birleşim sona erdi.
Kaynak: İHA