Taziyeye Giden Uludere Kaymakamı'nı Linçten Köylüler Kurtardı (3)

Şırnak’ın Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, başsağlığı dileklerini iletmek için gittiği Gülyazı köyündeki taziye çadırının önünde linç edilmek istendi.

Tekme tokatlı ve taşlı saldırıdan kaymakam Yavuz`u köylüler kurtardı.

Türk Silahlı Kuvvetleri`nin Kuzey Irak`a yönelik hava operasyonunda hayatını kaybeden köylülerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunmak için Gülyazı köyüne gelen Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, taziye çadırı çıkışında bir grubun saldırısına uğradı. Tekme, tokat ve taşlı saldırıya maruz kalan Yavuz’un korumaları da yaralandı. Köylülerin müdahalesi ile kurtarılan Kaymakam Yavuz, yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki petrol istasyonuna götürüldü. Yavuz`un durumunun ağır olduğu öğrenildi. Saldırganların petrol istasyonuna girme girişimine bazı köylüler izin vermezken, olay yerine gelen BDP Grup Başkan vekili Hasip Kaplan da saldıranları sakinleştirmek için anons yaptı. Çevre köylerin ileri gelenlerinin de çabası sonucu saldırganlar petrol istasyondan ayrılırken, Kaymakam Naif Yavuz bir ambulansla bölgeden uzaklaştırıldı.

Uludere Kaymakamı Naif Yavuz’un taziye ziyaretinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı karşılamak için köye gittiği öğrenildi. 2010 yılında Uludere`ye atanan Kaymakam Yavuz’un evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.