Bursa'da Meydana Gelen Trafik Kazaları Mobese'de

Bursa`da trafik kurallarının hiçe sayılması sonucu meydana gelen kazalar, MOBESE kameralarına takıldı.

Görüntüler, özellikle kırmızı ışık ihlalinin kazalara sebebiyet verdiğini gözler önüne serdi.

Yıldırım ilçesi Eğitim Caddesi`nde meydana gelen maddi hasarlı ilk kazada, kırmızı ışıkta duran otomobile arkadan hızla gelen başka bir otomobil çarptı.

Osmangazi ilçesi Stadyum Kavşağı`ndaki kaza ise adeta `geliyorum` dedi. Yanlış yöne giren otomobil sürücüsü, ters yönden dönmek isteyince 3 araçla çarpıştı.

Üçüncü kaza ise BUTTİM Kavşağı`nda meydana geldi. Kırmızı ışık ihlali yapan sürücü yeşil ışığın yanmasıyla hareket eden hafif ticari araca hızla çarptı. Otomobilin yan tarafı kullanılmaz hale gelirken, kazada yaralanan olmadı.

Görüntülerdeki dördüncü kazaya ise, yine araç sürücüsünün aceleci tavrı sebep oldu. En sağ şeritten seyreden otomobil, sol şeride geçmek isteyince kaza kaçınılmaz oldu

Altıparmak Caddesi`nde kaldırımdan aşarak karşı yöne geçmek isteyen ticari taksi sürücüsü ise kazaya davetiye çıkardı. Kırmızı ışığa yakalanmak istemeyen motosiklet sürücüsü, çıktığı kaldırımdan inerken ticari taksiye çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı.

Başka bir görüntüde ise hızını alamayan bir cip, Bursa-İstanbul karayolu üzerindeki alışveriş merkezinin önünde, trafik ışıklarında bekleyen otomobile arkadan çarptı. Aynı kavşakta hızını alamayan hafif ticari araç, büyük bir hızla ışıkta bekleyen araca çarptı

Yedinci kazada ise sağ şeritten yolun karşısına geçmek isteyen motosiklet sürücüsüne belediye halk otobüsü çarptı.

Real Kavşağı`nda meydana gelen kazada ise yola aniden çarpan otomobil zincirleme kazaya sebep oldu. Kazada yaralananlar ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Başka bir kazada ise, Esentepe Kavşağı`nda kırmızı ışık ihlali yapan sürücü hafif ticari araca çarptı.

Stad Kavşağı`nda kırmızı ışıkta bekleyen otomobile ise hızla gelen başka bir otomobil çarptı. Kazada çarpan araçta büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, sürücü hafif yaralandı.

Beşyol Kavşağı`nda meydana gelen kazada ise yola çıkmak isteyen bir yaya araçların geldiğini görünce geri çekildi. Bu sırada kırmızı ışık ihlali yapan sürücü yan yoldan çıkan araca çarptı.

Aynı kavşakta meydana gelen başka bir kazada da sol şeritten giderken sağa dönmek isteyen otomobile çarpan hafif ticari araç takla atmaktan son anda kurtuldu.

Yıldırım ilçesi Yüksek İhtisas Hastanesi Kavşağı`ndaki kazada bir otomobil, kırmızı ışıkta geçen araca çarptı. Kazada kırmızı ışık ihlali yapan otomobil savruldu.

Görüntülerdeki son kazada ise hızla gelen bir kamyon, kırmızı ışıkta bekleyen kamyonete arkadan çarptı.
Kaynak: İHA