Yibo Öğrencileri, Kendileri Yazıp, Kendileri Oynadı

Varto Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencilerinin yazıp oynağı tiyatro, katılımcıları kahkahaya boğdu
Çetin kış şartlarının yaşandığı ilçede bir araya gelen YİBO öğrencileri yazdıkları oyunu sahneye dökerek büyük ilgi topladı.

Türkçe Öğretmeni Önder Günaylı’nın okulda faaliyete geçirdiği tiyatro egzersizi, öğrencilerin başarısını ortaya koydu. Yaklaşık 35 öğrenciyi bir araya getirip düşüncelerini sahneye taşıyan Önder Günaylı`nın öncülüğündeki ekip, ilk gösterimini Varto Yatılı İlköğretim Bölge Okulu konferans salonunda gerçekleştirdi. Tiyatroyu Okul Müdürü Mehmet Sever, okul idarecileri, öğrenci velileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yaklaşık bir ay içinde tiyatro egzersizi faaliyetini hayata geçirdiklerini belirten Varto YİBO Müdürü Mehmet Sever, yatılı öğrencileri çeşitli sosyal faaliyetler düzenleyerek motive ettiklerini söyledi. Türkçe Öğretmeni Günaylı tarafından hayata geçirilen tiyatro egzersizi ile yaklaşık 35 öğrencinin tiyatro ile uğraştığını açıklayan Okul Müdürü Sever, her şeyden önce öğrencilerin eğitimlerinde başarıyı sağlamaya gayret ettiklerini kaydetti. Okul Müdürü Sever, sahne alan öğrencileri tek tek tebrik ederek, “Varto Yatılı İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik Türkçe Öğretmenimiz Önder Günaylı tarafından tiyatro egzersizi faaliyetleri başlamıştır. Bu faaliyet kapsamında 35 öğrencimiz yaklaşık bir aydır tiyatro oyunları hazırlıyordu. Bu faaliyette özellikle öğrencilerimizin beyin jimnastiği yaparak günlük hayatta yaşadıkları olayları kaleme dökerek daha sonra seyirci ile buluşturdular. Yani hem öğrencilerimiz tiyatro oyunlarını yazıp hem de oynadılar. Bu gayet büyük bir başarıyı gösteriyor. Daha önce takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilerimizi Erzurum Palandöken’e götürüp gezdirdik. Okulumuzda toplam 650 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin başarısını sürekli ödüllendiriyoruz. Bugün sahnelenen tiyatro şöleni bir hafta süreyle seanslar şeklinde devam edip kademe kademe öğrencilere gösteri düzenleyecek.” dedi.