Çadır Yangınında Yaralanan Anne ve Kızı Diyarbakır'da Tedavi Altına Alındı

Van`da deprem çadırında çıkan yangında ağır yaralanan anne ve kızı, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde tedavi altına alındı.

Çadır Yangınında Yaralanan Anne ve Kızı Diyarbakır'da Tedavi Altına Alındı
Van`ın Seyrantepe Mahallesi`nde bir çadırda çıkan yangında 3 aylık Muhammed hayatını kaybederken, anne Aslıhan, çocukları Gülcan (2), Sabiha (6), Mehmet (3), Umut (5), Neslihan Doru (4) yaralanmıştı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde tedavi gören ve durumları ağır olan anne Aslı ve kızı Gülcan, ambulansla Diyarbakır`a sevk edildi. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanık ünitesinde tedavi altına alınan depremzedelere ilk müdahaleyi hastane başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur yaptı. AnneAslıhan Doru`nun yüzünde yüzde 40-45 oranında yüzünde, elinde, sırtında ve göğsünde yanık olduğu belirtildi. 2 yaşındaki Gülcan Doru`nun ise elleri, yüzü, sırtı ve göğsünde yanık olduğu bildirildi. Hastalara gerekli müdahalenin yapıldığını belirten Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. Depremzedelerin sıkıntı yaşamaması için hastanenin seferber olduğunu da söyleyen Başhekim Yağmur, "Elimizden gelen tüm imkanları seferber ederek müdahalelerini yaptık. Çocuk kısa bir süre sonra iyileşir. Tabii ki üzücü bir olay, kısa sürede sağlıklarına kavuşup evlerine dönmeleri için gerekli her şey yapılacaktır. Burada kaldıkları süreiçinde misafirimiz olacaklar ve hiçbir eksiklikleri olmayacaktır" dedi. Eşi ve kızına gösterilen yakın ilgiden dolayı memnun olduğunu belirten baba Şahin Doru, kendileri için seferber olan hastane başhekimi ve tüm personeline minnettar olduğunu söyledi. Şahin Doru, "Allah kimsenin başına böyle acı bir şey yaşatmasın. Bir çocuğum yanarak öldü, kızım ve eşim ağır yaralı. İlk müdahaleleri Van`da yapıldıktan sonra ambulansla Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne getirdik. Başhekim Prof. Dr. Yusuf Yağmur bizzat eşim ve kızımla ilgilenerek ilk müdahaleyi yaptı. Tüm hastanepersoneli bizim için seferber oldu. Bu durumu görmek acımızı bir nebze de olsun rahatlattı. Ayrıca Van`daki yakınlarımız Derman Baba Yetiş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Acu`yu arayarak bize sahip çıkmasını istedi. Yakınlarımızın aramasının ardından Yılmaz Acu da hastaneye gelerek bizlere yardımcı oldu. Hastane çalışanlarına ve Yılmaz Acu`ya teşekkür ederim" şeklinde konuştu

Dermanbaba Yetiş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Acu ise haberi alır almaz hastaneye gelerek hazırlık yaptırdığını söyledi. Hastane yönetimiyle müşterek çalışarak önceden gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarını belirten Acu, "Hastalar gelir gelmez gereken yapıldı. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur`da bizzat gelerek depremzedelerle yakından ilgilendi. Bu hastalar bizim misafirimizdir. Rahat etmeleri için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
Kaynak: İHA