Keçiören Belediyesi, Avrupa Gönüllü Hizmeti İçin Akredite Oldu

Ankara Keçiören Belediyesi, Avrupa gönüllü hizmeti için akredite oldu.

Keçiören Belediyesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans) tarafından finanse edilen projeye, 18 - 30 yaş arası gençler katılabilecek. Katılımcılara kültürler arası öğrenme, kişisel gelişim, yeni ulusları tanıma imkanı veren Avrupa Gönüllü Hizmeti, sosyal içerikli bir projede 2-12 aylık periyotlarda istenilen bir Avrupa ülkesine gitme imkanı sağlıyor.
Ulusal Ajans yetkilileri akredite çalışmalarını Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü`nü ziyaret ederek gerçekleştirdi. Daha sonraki aşamada ise gençlerin gönderileceği AB ülkelerinden ev sahibi kuruluş ile iletişime geçilecek. Avrupa Gönüllü Hizmeti`ne başvuran gençlerden hiçbir ücret alınmıyor. Gençlerin yol giderlerinin yüzde 90`ı, konaklama, yemek masrafları ve dil eğitimi belediye tarafından karşılanıyor. Ayrıca belli bir miktar da harçlık veriliyor. 2014 yılına kadar akreditasyon sahibi olan Keçiören Belediyesi gençleri Avrupa`ya göndermeye devam edecek.
Avrupa`da gönüllü faaliyetlerine katılmak isteyen gençler Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü`ne ait 314 35 08 numaralı telefondan başvuruda bulunabilecek.