Torbalı`daki Temel Atma Töreni, Büyükşehir Belediyesi`ne Destek Gösterisi Olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi`ne yapılan 2.

Torbalı`daki Temel Atma Töreni, Büyükşehir Belediyesi`ne Destek Gösterisi Olacak
operasyon sonrası 2 bin işçiyi organize ederek protesto yürüyüşü düzenleyen Tümbel-Sen şimdi de de Başkan Aziz Kocaoğlu`na destek vermek amacıyla belediye çalışanlarına cep telefonlarından SMS mesajı gönderdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Torbalı`da yaptırılacak olan kanalizasyon sisteminin temel atma törenine katılmaya çağrı yapılan mesajda, "26 Kasım Cumartesi saat 9.00`da İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde tüm üyelerle toplanarak dayanışma için Torbalı`ya gidiyoruz. Araçlar saat 9.00`da belediye önünden kalkacaktır." ifadelerine yer verildi.

CHP İL ÖRGÜTÜ AYAKTA
Öte yandan CHP İzmir il örgütü de katılımın yüksek olması için harekete geçti. İl Başkanı Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Torbalı’da gerçekleştireceği törenlerle ilgili katılımın yüksek olacağının altını çizdi. Bayır, "Bu olay herkesi birbirine kenetledi. İnsanlar kol kola girdi. Dolayısıyla bunun mutlaka bir yansıması olacaktır." dedi. İzmir milletvekillerinin ve ilçe belediye başkanlarının katılacağı temel atma törenine CHP örgütlerinin yoğun katılım göstermesi için çağrıda bulunuldu. CHP İzmir İl Örgütü ve İzmir milletvekilleri, Genel Merkezle birlikte aldıkları kararla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve operasyona maruz kalan belediye personeline destek vereceklerini açıkladı. Başta İzmir Milletvekilleri Alattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu olmak üzere diğer vekillerde temel atma töreni için tek tek ilçeleri ziyaret ederek katılımı artırmaya çalıştıkları öğrenildi. Ayrıca etkinliğe CHP Genel Merkezi’nden de üst düzeyde isimlerin davet edildikleri ifade edildi.


SİVİL İNİSİYATİF HAZIRLIĞI
Öte yandan CHP örgütlerinin tek vücut olduğunu göstermek için çok sayıda sivil toplum kuruluşu İzmir’de `Adalet İstiyoruz` adı altında bir kampanya başlatarak Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyona tepki gösterdi. Birkaç gün içinde şehrin tamamının “Adalet İstiyoruz” afişleriyle donatılması kararlaştırıldı. Hatırlanacağı gibi Başkan Kocaoğlu’nun 26 Kasım Cumartesi günü Torbalı’da düzenlenecek törende önemli açıklamalarda bulunacağı bildirilmişti. Kocaoğlu, 146 kilometrelik yeni kanalizasyon şebekesinin temelini de atacak. 13.5 milyon liraya mal olacak bu yatırımla Torbalı merkez, Pancar, Yeni Bulgurca, Alpkent, Ertuğrul, Tepeköy ve Muratbey mahalleleri sağlıklı kanal alt yapısına kavuşacak.