Başkan Vekili Aydoğan: Başkan Kocaoğlu Bugün Paris`ten Dönüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi`ne yönelik olarak geçen mayıs ayında ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak ve 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu`na muhalefet iddialarıyla düzenlenen operasyonun ikinci dalgası yapıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde çok sayıda adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında üst düzey belediye bürokratları ve belediye şirketi yöneticilerinin de bulunduğu 42 kişi gözaltına alındı.

Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, EXPO 2020 İzmir tanıtım sunumu için Paris`te bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu`nun, dönmek için hareket ettiğini söyledi. Operasyonla ilgili net bilgisi olmadığını belirten Aydoğan, "Bazı evlerde sabah arama yapıldığını ve bazı arkadaşların gözaltına alındığını biliyorum. Bize herhangi bir bilgi verilmedi. Benim tahminin, 20`nin üzerinde arkadaşımızın ifadesine başvuracaklar. ESHOT, Kültür Müdürü, Spor Müdürü, Özel Kalem Müdürü ve bazı encümen üyelerinin ifadesine başvurulacağını öğrendik. Başkanım dönüyor, bugün burada olur. Siz de biz de takip edeceğiz. Şunu söyleyebilirim, bu arkadaşlarımızı tanıyanlar bilir, bunlar namus abidesi insanlar ama bilmiyorum nasıl bir bilgi alacaklar." dedi. Bir gazetecinin, "Bekliyor muydunuz böyle bir operasyonu?" sorusuna karşılık ise, "Neyini bekleyeceğiz? Ben her zaman söylüyorum, bizim abdestimiz sağlam, kıblemiz belli ama bilemiyorum, şu anda bir şey diyemem. Belki bilgilerine başvururlar." şeklinde konuştu.