70'lik talibandan kaçtı depreme yakalandı

Afganistan'da 3 yıl önce Taliban örgütünden 70 yaşındaki bir kişinin zorla evlenmek istediği 17 yaşındaki Somaye Şerifi, ailesiyle birlikte Türkiye'ye kaçarak Van'a yerleşti. Van'daki art arda meydana gelen depremin ardından sokakta kalan Afgan genç kız ile ailesi şimdi göç ettikleri Adana'da hayata tutunmaya çalışıyor.

Edinilen bilgiye göre, Afganistan'da 3 yıl önce 70 yaşındaki iki eşli olan adını bile bilmediği Taliban örgütünden 70 yaşındaki kişinin kendisi ile zorla evlenmek istediği 17 yaşındaki Somaye Şerifi'nin annesi Fatma (53) ile babası Mehbur Şerifi de (67) kızlarının dedesi yaşındaki biriyle evlenmesine razı olmadı.

Ancak yaşlı adam, kızlarını vermek istemeyen Şerifi'yi, "Daha önce senin babanı ve anneni öldürdüm. Şimdi de kendi canına kıymamı istemiyorsan kızın bana vereceksin" diyerek tehdit edip dövdü. Anne Fatma Şerifi ise araya girerek, "Kızımı sana akşam vereceğim gel akşam al. Ancak şimdi hazırlık yapmalıyız" dedi. Aile yaşlı adamı evden gönderdikten sonra insan kaçakçılığı yapan kişiler ile irtibata geçti.

Taliban'ın daha önce anne ve babasını öldürdüğü Mehbur Şerifi, kızını da Taliban'dan kurtarmak için ailesiyle birlikte ülkeden kaçmak için yola çıktı.

Dağlarda 3 saat yürüyen anne, baba ve Somaye ile kardeşi, daha sonra kaçak göçmenlerin bulunduğu bir kamyona bindirildi. Şerifi ailesi, kamyon kasasındaki diğer mültecilerle birlikte
Türkiye'ye doğru yola çıktı.