Türkiye İmam Hatipliler Vakfı, Depremzede Öğrencilere Sahip Çıktı

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV), depremzede İmam Hatip Lisesi öğrencilerine kucak açtı.

Van`da meydan gelen deprem sonrasında okulları ağır hasar gören öğrencilerden bir kısmı Konya’ya getirilerek, Karatay Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde eğitime başladı.

TİMAV, Van’da depremlerden sonra okulları ağır hasar gören İmam Hatip Lisesi öğrencilerden bir kısmını Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, okul müdürleri ve ilgili dernek yöneticileriyle yapılan temaslar sonucu Konya’ya getirerek tekrar eğitime başlamalarını sağladı.
TİMAV Genel Başkanı A.Ecevit Öksüz, deprem bölgesinde soğuk hava ve fiziki şartlardan dolayı eğitimin henüz başlamadığını ancak, Konya’nın her zamanki misafirperverliği ile deprem bölgesinden gelecek öğrencilere her türlü desteği vermeye hazır olunduğunu söyledi. Bölgede yaşanan depremin eğitim camiasını derinden etkilediğini, hem öğretmen hem öğrencilerin ciddi mağduriyet içinde olduğunu gördüklerini ifade eden Başkan Öksüz, “Bu sıkıntılı süreçte, Konya’ya gelmek isteyen İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hepsine kapılarımız açık. Bu konuda imkanları seferber ederek, gerek okul gerekse yurtlarda depremden gelecek öğrencilere kendi evlerindeki sıcaklığı yaşatmak istiyoruz. Bu zor şartlar altında öğrencilerimize sahip çıkmak, biz imam hatiplilere düşen en büyük görevlerden biridir.
Van’daki kardeşlerimizin rahatsızlığını kalbimizin en derin yerlerinde hissetmemiz gerekmektedir. Bundan hareketle, depremin hemen akabinde TİMAV olarak Van Erciş İmam Hatip Lisesi idaresiyle ve Van İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Dernek Başkanı İbrahim Altıok ile irtibata geçerek, oradaki okulların kullanılabilirlik durumları ve öğrencilerimiz hakkında bilgi edinilmiş ve kendilerine adet belirtmeksizin, gönderilecek öğrencilerin tüm maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanarak, Konyamızda eğitim öğretime devam etmelerinin sağlanabileceği beyan ettik. Yardıma ihtiyacı olan her öğrencinin bu dönemde yanında olacağız.” dedi.

Deprem bölgesinden şu ana kadar dört öğrencinin Konya’ya gelip kayıtlarının yaptırıldığını ifade eden Ecevit Öksüz, Mevlana İmam Hatip Lisesi’ne kayıt yaptırılan öğrencilerin Konya’yı kendi evleri gibi görmeleri konusunda; okul idareci, öğretmen ve öğrencilerin azami gayret göstermelerinin ayrıca mutluluk verici olduğunu belirtti.