`balbay`ın İsteği Dışında Odaya Birinin Verilmesi Söz Konusu Değil`

Adalet Bakanlığı, Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mustafa Balbay`ın istediği dışında herhangi bir tutuklu ya da mahkum ile aynı odada kalmasının söz konusu olmadığını bildirdi.


Adalet Bakanlığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin`in Silivri Cezaevi`nde Mustafa Balbay`ı ziyareti sonrası dile getirdiği ve basında yer alan "Cumhuriyet gazetesine bomba atılması olayının sanığı ile aynı odaya verilmek isteniyor." iddiasına cevap verdi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Mustafa Balbay`ın cezaevine kabulünde kendisine kiminle kalmak istediğinin sorulduğu, sadece Tuncay Özkan`ın ismini verdiği belirtildi.
Açıklamada şöyle denildi:
"Tutuklu Mustafa Ali Balbay’a, kuruma kabul işlemleri sırasında, kendisi ile birlikte kuruma kabul işlemleri yapılan 52 tutuklunun isimleri okunmuş, kalmak istediği tutuklunun olup olmadığı sorulmuştur. Ayrıca da, bu konuya ilişkin dilekçesi istenmiş ve 03/03/2011 tarihli dilekçesinde, `Can güvenliğim nedeniyle Tuncay Özkan dışında kimse ile kalmak istemiyorum` talebini iletmiştir. Yine 03/03/2011 tarihli ifade tutağında; `Yanında güvenle kalacağım tek kişi Tuncay Özkan’dır, başka kimseyi tanımıyorum` demiş, söz konusu talep Kurum İdare Gözlem Kurulu’nda değerlendirilmeye alınmış ve Kurul kararınca, güvenlik gerekçesiyle tek kişilik odada kalmasına karar verilmiştir."
Tutuklunun isteği dışında odaya başka birinin verilmesi söz konusu olmadığına işaret edilen açıklamada, "Kuruma kabulleri yapılan 52 tutuklunun isimleri okunarak kalmak istediği tutuklunun sorulması işleminde, birlikte kalmak istedikleri tutukluların belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu, 52 kişiden biri olan Muzaffer Tekin veya birkaç kişinin sanki odaya kasıtlı bir şekilde verilmeye çalışıldığı iddiası gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Kaldı ki; oda değişikliği ve birlikte kalmayı talep eden kişiler için karşılıklı dilekçe alınmakta ve bu talepler Kurum İdare Gözlem Kurulu’nda değerlendirildikten sonra karara bağlanmaktadır. Bu kapsamda; gazetede dile getirilen iddiaların gerçekleri yansıtmadığı ve çarpıtıldığı değerlendirilmektedir." ifadelerine yer verildi.