Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Pakistan’a Gidiyor

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Pakistan’ı ziyaret edecek.

Berdimuhamedov’un 14 Kasım `da Pakistan’a resmi ziyarette bulunacağı belirtildi.

Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanı Yardımcısı Raşit Meredov, Bakanlar Kurulu toplantısında, yaptığı açıklamada Berdimuhamedov’un Pakistan ziyareti konusunda bilgi verdi.
Devlet Başkanı Berdimuhamedov ise İslamabad`a yapacağı ziyaretin Türkmenistan ve Pakistan arasındaki ekonomik, kültürel, enerji ve siyasi ilişkileri güçlendireceğini söyledi.

2007 yılında göreve gelen Berdimuhamedov, Pakistan’a ilk ziyaretini gerçekleştiriyor. Pakistan Devlet Başkanı Asif Ali Zerdari, Aralık 2010 tarihinde Türkmenistan’ı ziyaret ederek, Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan doğalgaz boru hattının inşaatına ilişkin önemli bir anlaşmaya imza atmıştı.

Türkmenistan ile Pakistan ilişkilerinde enerji sektörü önemli bir yer tutuyor. Türkmenistan’ın yoğun çaba harcadığı Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPİ) doğalgaz boru hattı enerji alanındaki işbirliğinin ayrılmaz bir parçası konumunda. Bu projenin Orta Asya ile güney Asya ülkelerini yakınlaştırarak, bölgesel ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine önemli katkı sağlaması bekleniyor.