Sü Rektörü Bircan: Merkezi Yerleşke Planlarıyla İlgili Çalışmalarımız Sürüyor

Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof.

Dr. Recep Bircan, "Merkezi yerleşke planlarıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Mevcut fiziki kapasiteyi iyileştirme ve nitelik artırma faaliyetlerine hız kazandırmış durumdayız." dedi.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısıyla, göreve geldiği yaklaşık 2.5 aylık süreci değerlendirdi. Üniversite yönetiminin tam kadro hazır bulunduğu toplantıda konuşan Prof. Dr. Recep Bircan, yönetimi devralmasının ardından ilk iş olarak işleyişi daha etkin ve verimli kılmak için rektör danışmanlarının sayısını arttırdıklarını söyledi. Bircan, "Yeniden şekillendirmeye ve olgunlaştırmaya çalıştığımız kurumsal yapımızın ve kimliğimizin önündeki en önemli dezavantajlardan birisi olarak gördüğümüz, Sayın Cumhurbaşkanımızın da konuşmalarında özellikle altını çizdiği merkezi yerleşke (kampüs) sorununun çözümüne dair kısa sürede heyecan verici gelişmeler kaydettik. Sayın Valimizin desteğiyle ve Vali Yardımcımızın başkanlığında oluşturulan, ilgili kurum amirlerinin ve üniversitemizden bir grup öğretim üyemizin de yer aldığı yerleşke komisyonu büyük katkı sağladı. Bu noktada, ilgili komisyonun yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan tespit edilen potansiyel bir yerleşke alanı için söz alındığını da söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Merkezi yerleşke planlarıyla ilgili çalışmaları sürdüğünü ifade Rektör Bircan, "Bir yandan da mevcut fiziki kapasiteyi iyileştirme ve nitelik artırma faaliyetlerine hız kazandırma gayreti içinde olduk. Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Binasının, Su Ürünleri Fakültesi Ek Derslik Binasının, Merkezi Araştırma Laboratuarı`nın, Spor Salonu Ek Binasının ve Meslek Yüksek Okulu Atölye ve Yemekhane Binasının inşası ve teşrifatı tamamlandı. Fen-Edebiyat Fakültesinde, Ayancık Meslek Yüksek Okulunda, Sağlık Yüksek Okulunda, Meslek Yüksek Okulunda, Gerze Meslek Yüksek Okulunda ve mevcut Rektörlük Binasında ihtiyaç duyulan onarım ve tadilatlar gerçekleştirildi. Fen Edebiyat Fakültesi Ek Derslik Binası ile 55 dairelik Lojman inşasının tamamlanması ve Boyabat için düşünülen 10 dairelik Lojmanın yapımına bir an önce başlanması için gereken adımlar atıldı." diye konuştu.