Yamanlar Öğrencileri, Vanlı Kardeşlerinin Acısını Mektuplarıyla Paylaştı

Özel Yamanlar Eğitim Kurumları öğrencileri, Van depreminden etkilenen arkadaşlarının acılarını paylaşmak amacıyla mektup kampanyası başlattı.

Yamanlar Öğrencileri, Vanlı Kardeşlerinin Acısını Mektuplarıyla Paylaştı
Yazdıkları duygu dolu mektuplarla Vanlı kardeşlerinin acılarını bir nebze olsun hafifletmeye çalıştılar. Van ve Erciş`teki Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarında kalan arkadaşları başta olmak üzere Payköy, Şeker, Van Merkez YİBO, 1 Nisan, 19 Mayıs, Türk Eczacılar Birliği ve Mimar Sinan ilköğretim okullarına toplam 2 bin mektup yollayan öğrenciler, bir bütün olduklarını hatırlattı.

İlk satırlarında, Vanlı kardeşlerinin acılarını unutturmak için mektubu yazmaya başladığını dile getiren 4. sınıf öğrencisi Sinem Özgüçlü, şöyle devam etti: "Bir sevinç, bir hüzün yaşıyoruz. Sevincin en başında Azra bebek geliyor. Sonra enkazdan sağ çıkan kişiler. Üzüntü ise Yunus gibi birçok kişi olması. İnanın sizi kurtarmak istiyorum. Tüm Türkiye tek yürek. Buna inanabilirsiniz. Bu mektubun başındayım ama ağlayasım geliyor. Sol yanım acıyor."
Depremi duyduğunda çok üzüldüğünü belirten 5. sınıf öğrencisi Nagihan Alpay da şunları yazdı: "Kardeşim, bu mektubu sana, Sezen Aksu`nun memleketi İzmir’den yazıyorum. Hani o meşhur şarkısında, `Kalbim Ege’de kaldı` diyordu. İnan, deprem haberini duydu duyalı bizim de kalbimiz ve aklımız Van’da kaldı."
Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, "Öğrencilerimiz, mektuplarla gönül köprüsü kurdu. Ülkemizin en batısında yaşayan öğrencilerimiz, en doğusundaki acıyı paylaştı. Depremden etkilenen kardeşlerine, `Sizi seviyor ve düşünüyoruz, acılarınızı paylaşıyoruz` mesajı verdi. Onları seven kardeşleri olduğunu göstererek, ülkemizin birlik ve beraberliği adına önemli bir girişimde bulundular." dedi.