Ap Raportörü Oomen-ruijten: Yeni Raporda Terör Önemli Yer İşgal Edecek

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, önümüzdeki haftalarda hazırlamaya başlanacak yeni raporda terör konusunun önemli yer işgal edeceğini söyledi.


Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır`ı TBMM`de ziyaret etti. Ziyarette konuşan Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, terör saldırısından etkilenen Türk vatandaşlarına taziyelerini iletti. Oomen-Ruijten, "PKK bir kriminal örgüt, eylemlerine son verilmeli. Sorumsuz şiddete son vermek için Avrupa Parlamentosu ile Türkiye`nin işbirliğine ihtiyaç var. Hepimizin şiddete son verilmesi için adım atması gerekiyor. Önünüzdeki haftalarda hazırlamaya başlayacağım yeni raporda terör önemli yer işgal edecek." dedi.

Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır da Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten ile görüşmesinde geçtiğimiz günlerde açıklanan Avrupa Birliği ilerleme raporu, reformlar ve saldırıları ele alacaklarını ifade etti. Ria Oomen-Ruijten`in acıları en iyi anlayan insan olduğunu belirten Bozkır, desteğini ortaya koyduğunu vurguladı.