Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gibi Karizması Yüksek Bir Başkan Bulamasak İktidar Olamayız'

Bodrum Demokrat Parti (DP) İlçe Teşkilatı, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle Bodrum Karia Princess Otel'de basın mensuplarına kahvaltı verdi

Bodrum Demokrat Parti (DP) İlçe Teşkilatı, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle Bodrum Karia Princess Otel'de basın mensuplarına kahvaltı verdi. Kahvaltıya katılan Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, 15 Ocak'ta yapılacak olan DP Olağan Kongresi'nde genel başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.
Kahvaltıya, DP Bodrum İlçe Başkanı Beyler Koca, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, görevden uzaklaştırılan Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, partililer ve basın mensupları katıldı.
DP Bodrum İlçe Başkanı Beyler Koca yaptığı açıklamada; "10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı Yasa'nın kabulü nedeniyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Günü'nün 49'uncu yılını yine buruk kutluyoruz. AK Parti iktidarı, 8 yıldan bu yana, çalışan gazetecilerden adeta 'intikam' alır gibi davranıyor. İktidara geldiği ilk günden bu yana basın üzerindeki elini çekmeyen hükümet, hergün Başbakanlık'ın kapısında bekleyen, ağır işçi olarak 24 saat görev yapan çalışan gazetecilerin yıpranma hakkını elinden alarak çalışan gazetecilere büyük bir darbe indirdi. Bu hükümet dönemine kadar, emeklilik için 1 yıla 4 ay 'Yıpranma Tazminatı' alarak erken emekliliği kazanan gazetecilerin artık bu hakları yok. İş güvenliği kalmadı. Yıllardır sendikasız bir şekilde, patronun iki dudağı arasında çalışmaya mahkum edilen ve hiçbir iş güvenliği olmayan gazeteciler, son 8 yılda bir darbe de hükümetten yedi. Gazeteciler, medya patronlarından sonra, hükümet üyelerinin ve başbakanlık basın danışmanının iki dudağı arasına sıkışan işlerini koruyabilmek için, büyük çaba harcamak zorunda kalıyorlar, soru sormakta bile korkuyorlar" dedi.
"MEHMET KOCADON'U DP GENEL BAŞKAN OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ".
Basın mensuplarının sorularına cevap veren Beyler Koca, "Kamuoyunu sürekli meşgul eden 'Sayın Kocadon AK Parti'ye geçiyor, CHP'ye geçiyor' söylentileri bizi çok rahatsız etmiştir. Bundan dolayı biz Sayın Kocadon'un genel başkan adayımız olmasını arzu ettik. Ben kendisine rica ettim, Sayın Başkanım da 'Ben genel başkan adayıyım' dedi. Tabii takdir kendisinindir" diye konuştu.
BAŞKAN KOCADON:BİZE BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN GİBİ KARİZMASI YÜKSEK BİR BAŞKAN GEREK
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise "Bu bizden Demokrat Parti'ye bir çağrıdır. Genel Merkezi'mizinde bu çağrıları dikkate alarak gençlerin önünün açması lazım. Yeni oluşacak bu Demokrat Parti'nin organlarının yeni gençlerle yürütülmesi gerektiğine inanıyorum. Türk siyasetine baktığımızda, Demokrat Parti'nin olmadığı bir mecliste gercekten sıkıntılar çıkıyor. Demokrat Parti gerçekten Türkiye'nin bir mozaiğidir. Çok partiliye geçiş dönemini hazırlayan ve 'Söz miletindir' diyen bir partinin devamıdır. Demokrat Parti'nin mecliste olması şart, onun için de yeni bir düzenlemeyle özelikle bugüne kadar büyük hizmetler etmiş genel başkanlarımızla bir araya gelerek, genç dinamik bir arkadaşa destek vermesi bütün Türkiye'nin isteğidir. Genel merkeze burdan bir haber yolladık. Artık mevcut isimlerin dışında yeni isimlerle Türkiye'nin gündemine oturma zamanı gelmiştir. Bunun yanı sıra Demokrat Partimiz maalesef son zamanlarda biraz çizgisini kaybetmiştir. Bodrum gerçekten marka değeri yüksek olan bir bölgedir. Bodrum ismi her zaman Türkiye'nin gündeminde olan bir isimdir, onun için markaları bir araya getirip tekrar biz yaratmak istiyoruz Merkezin bu mesajları iyi alması lazım, iyi okuması lazım. Biz partimizin vereceği görevlerden kaçan insanlar değiliz, imkansız denilen Bodrum Belediye Başkanlığı bile imkansız olarak görünüyordu. PartimİZ bu görevi bize verdi, çalışarak, mücadele ederek, bugün Bodrum Belediye Başkanlığı'nı Demokrat Parti'ye kazandırdık. Niye Türkiye iktidarlığını Demokrat Parti'ye kazandırmayalım. Yeter ki inanalım, mücadele edelim, onun için genel merkezin silkelenmesi lazım" şeklinde konuştu.
Demokrat Parti'de olağanüstü kongrede kimseyi desteklemeyeceĞini ifade eden Kocadon; " Türkiye kabuk değiştiriyor, genç dinamik liderlere ihtiyacı var. Bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı gerçekten takdir ediyoruz. Genç, dinamik, hızlı karar alışı, uygulayışı ve dik yürüyüşüyle karizmasıyla Türkiye'yi etkiliyor. Bunun için Tayyip Bey'in karşısına karizmatik genç dinamik birinin çıkması lazım. Yoksa kamuoyunu kazanmamız zor. Bu mesajları Genel Merkez hala okuyamıyorsa, hala anlamıyorsa biz de bu süreci devam ettireceğiz" dedi.