Sağlık Müdürü Dokucu: Yatırımlarla sağlık hizmetini vatandaşımızın ayağına götürdük

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, son yıllarda yapılan yatırımlarla, daha önce merkezden uzak illerin ulaşmakta zorlandığı sağlık

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, son yıllarda yapılan yatırımlarla, daha önce merkezden uzak illerin ulaşmakta zorlandığı sağlık hizmetlerinin vatandaşların ayağına götürüldüğünü söyledi. Göreve geldiklerinde 205 olan sağlık ocağı sayısının bu gün itibariyle 767 olduğunu hatırlatan Dokucu, bin 500'ün altında olan personel sayısının ise Temel Sağlık Hizmetleri'nde 3 binin üzerine çıktığını söyledi.

İstanbul Sağlık Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi'nin mali katkılarıyla yaptırılan Tuzla Verem Savaş Dispanseri düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve çok sayıda sağlık personeli katıldı. Daha önceden açılışa katılacağı açıklanan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise programa katılmadı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, İstanbul'un Tuzla'dan başladığını ifade etti. Türkiye'de genellikle "Vatandaşlar merkeze gelsin ve ihtiyaçlarını karşılasınlar" anlayışı olduğunu aktaran Dokucu, son yıllarda çevre ilçelere yapılan yatırımlarla sağlık alanında bu anlayışın ortadan kalktığını aktardı. 2002 yılında 215 olan sağlık ocağı sayısının bu gün itibariyle bu sayının 767'ye çıktığını belirtti. Önümüzdeki birkaç ay içinde bu sayının 860'a çıkacağını ifade eden Ali İhsan Dokucu, "Planlarımız 905'di ancak sanırım 900'e ulaşamayacağız. Ancak bu bile İstanbul'da vatandaşımızın evinden çıktıktan birkaç kilometre içinde yürüme mesafesinde hizmete ulaşması demektir. Temel sağlık hizmetleri açısından bakıldığında ülkemiz açısından da ilimiz açısından bakıldığında da bu büyük bir gelişmedir." diye konuştu.

Bina sayısındaki artışın yanı sıra göreve geldiği 1,5 yıl önce temel sağlıkta çalışan personel sayısının bin 500 olduğunu ancak bu sayının Sağlık Bakanlığı'nın desteği ile 2 binli rakamlara ulaştığını aktaran Dokucu, 'Biz bunu bu şekilde devrettik ancak, şu an 3 bin 321 kişi fiilen sahada çalışıyor.' dedi.

Belediye olarak bu tür tesislerin açılmasına büyük önem verdiklerini belirten Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, kendisi de bir hekim-belediye başkanı olarak sağlık alanında ilçesine yapılan yatırımların ayrıca mutlu ettiğini belirtti. Yazıcı, belediye olarak bütün kaynaklarını vatandaşların hizmetine sunduklarının altını çizdi.

Konuşmaların ardından yapımı tamamlanan Tuzla Verem Savaş Dispanseri'nin açılış kurdelesini kesildi. Törene katılanlar ardından Dispanser binasında hazırlanan kokteyle katıldı ve binada incelemelerde bulundu.