Limak, 75 milyon dolarlık yatırımla 500 kişilik istihdam sağlayacak

Siirt'in Kurtalan ilçesinde bulunan Kurtalan Çimento Fabrikası, üretim kapasitesini iki katına çıkarmak için Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan Çevresel Et

Siirt'in Kurtalan ilçesinde bulunan Kurtalan Çimento Fabrikası, üretim kapasitesini iki katına çıkarmak için Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Belgesi aldı. Bunun üzerine fabrikaya 75 milyon dolarlık yatırım yapma kararı alan Limak Çimento Grubu, yeni yatırımla bölgede 500 kişiye daha istihdam sağlanacağını açıkladı.

Limak Çimento Grubu CEO'su Gültekin Aksüyek konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, halihazırda bölgede 4 entegre çimento fabrikası ve 2 öğütme-paketleme tesisi ile faaliyet gösterdiklerini hatırlattı.

Limak'ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde en çok yatırım yapan şirket konumunda olduğunu kaydeden Aksüyek, "Kurtalan Çimento Fabrikamız için Çevre ve Orman Bakanlığı'na modernizasyon yatırımı ve kapasite artırımına yönelik yapmış olduğumuz ÇED başvurusunun, 31 Aralık 2010 tarihinde olumlu sonuçlanması nedeniyle uygulama kararı aldık." dedi.

Maliyetinin yaklaşık 75 milyon dolar olacağını tahmin ettikleri yatırımın, yatırım süresince yaklaşık 500 kişiye iş imkânı sağlayacağını düşündüklerini dile getiren Aksüyek "Yatırımın tamamlanmasıyla birlikte grubumuzun Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kurulu çimento üretim kapasitesinin yılda 8 milyon 200 bin tona ulaşmasını hedefliyoruz. 16 aylık süre içerisinde tamamlanması planlanan yatırım ile birlikte grubumuzun yıllık ihracat miktarının 2 milyon 500 bin ton çimento olacağını düşünüyoruz. Söz konusu yatırımın ülke ekonomisine yıllık 170 milyon Amerikan Doları katma değer sağlayacağı tahmin ediliyor." açıklamasında bulundu.

Limak Çimento Grubu'nun İstanbul Sanayi Odası'nın 2008 yılı Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında 170. sıradan 2009 yılında 131. sıraya yükseldiğini hatırlatan Aksüyek, "Sürdürülebilir büyümeye ve bu sıralamada grubumuzu daha da ileriye götürecek yatırımlara devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.