Memur-Sen Giresun İl Temsilcisi Kerim Süral'dan, CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş'e cevap

Memur Sen Giresun İl Temsilcisi Kerim Süral, CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş'i kendisi hakkındaki açıklamalarından ötürü eleştirdi.

Süral, yap

Memur Sen Giresun İl Temsilcisi Kerim Süral, CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş'i kendisi hakkındaki açıklamalarından ötürü eleştirdi.

Süral, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Giresun İl Başkanı Gezmiş'in kendileri hakkında bazı açıklamalarda bulunduğunu hatırlattı. Memur Kent Konutları'nın olduğu araziden rant elde ettikleri yönünde Gezmiş'in kendilerini suçladığını hatırlatan Süral, "Müteahhit Aykut Ağa, sapla samanı karıştırmıştır. Giresun Memur-Kent Konut Yapı Kooperatifi ile Memur-Sen tüzel kişiliğini karıştırıyor. Her iki kuruluş da ayrı tüzel kişiliği haizdir. Memur-Kent Konut Yapı Kooperatifi'nin TOKİ ile yaptığı toplu konuttan 354 Giresunlu dar gelirli memur ailesi yararlanıyor. Aile fertleriyle yaklaşık 2 bin Giresun evladı bundan yararlanacak. Toplu konut için arsa birleştirmek, ada içinde tadilat yaptırmak, biraz daha Giresun evladına daire kazandırmak suç mu? Bu rant ise toplam 354 üye bundan yararlanmıştır. Hem bu üyeler her sendikadan da vardır. Kamu-Sen ve KESK'li sosyal demokrat üye de vardır. Hepsi de 'evet' verecek değildir. Gariban memurlar yıllarca ev sahibi olamamış, şimdi gözleri ışıyor. Yıllarca kirada durmuş, ev sahibi olamamış. Şimdi kira öder gibi 15 yılda konut kendisinin olacak. Bundan niye gocunuyorsunuz? CHP'li olarak TOKİ'nin milleti ev sahibi yapmasını mı kıskanıyorsun, yoksa babanın parası ile müteahhit Aykut Ağa olarak daire satışınız mı düştü? Daireleriniz elinizde mi kaldı?" dedi.

Aykut Gezmiş'in, rantın nasıl elde edildiğini, emsalin nasıl artırılacağını ve hazineden nasıl yer kapılacağını iyi bildiğini öne süren Süral, şunları aktardı: "Ancak bahsettiği meclis kararının Giresun Belediye Meclisi tarafından alınmış olduğunu görmezden gelerek bir siyasi partiye mal etti. Tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz, hak ve özgürlüğü genişleten kim varsa destekleriz"

Memur-Kent Kooperatifi'nin aldığı arsanın 64 dönüm olduğunu vurgulayan Süral, şunları aktardı: "Son ifraz yapıldıktan sonra bu arsa miktarı 39 dönüme inmiştir. İmar kanunu kurallarına göre imar düzenlemesi yapılınca yüde 40'a kadar düzenleme ortaklık payı alınmıştır, geri kalan kısım kamu alanına bırakılmıştır. 64 dönüm Arsa ya 354 konut yapılmıştır. Sizin inşaat yaptığınız arsaların dönümüne ne kadar bina yapıyorsunuz? Sizin bina yaptırdığınız arsa üzerinde hiç imar tadilatı yapılmadı mı? Sizin müteahhit olarak 64 dönüm araziniz olsaydı acaba kaç daire yapar ve daireyi kaça satardınız, faturasını kaça keserdiniz? Delikanlı gibi dürüstçe cevap ver. Bunları açıkla."

Gezmiş'in, kendileri hakkında, sendika binasına referandum için 'evet' dövizi asmalarından ötürü savcılığa suç duyurusunda bulunmasına tepki gösteren Süral, "Neden bir başka sendika ve sivil toplum örgütü 'hayır' pankartı astığı zaman tepki göstermiyorsun? Bu senin çifte standardın. Hani sizin eşitlik, özgürlük ve demokrasi anlayışınız? Biz pankart asanları tebrik ediyoruz. Demokratik haklarını kullanıyorlar. Biz de sizlere; onlara 'hayır pankartı asmaları karşılığı hangi rüşveti verdiniz?' diyebilirdik. Ama böyle bir şey deme hakkımız yok. Herkes özgür bir şekilde görüşünü dile getirsin. Yeter ki çifte standart olmasın." dedi.

Süral, kendisinin 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi'nde görevli olduğu sandık başkanlığı sırasında sandığa hile karıştırmakla suçlanmasını eleştirerek, "Şimdi de sandığa hile yaptığım yalanını diline doladı. Elinde bununla ilgili belgen varsa cumhuriyet savcılığına verirsin. Neden YSK'ya müracaat etmediniz, hile yapıldığına dair? Ben 1987'den beri sandık kurulu başkanlığı yapıyorum. Bugüne kadar hiçbir siyasi partiden bir şikayet duymadım." diye konuştu.