350 Kiloluk Muhammed Tedavi İçin Gönderildi

İzmir'in Konak ilçesinde, evinin bahçesinde yaşayan 350 kilo ağırlığındaki zihinsel engelli Muhammed Yavaşça (25)'nın hastaneye gönderilmesine, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir İl Sağlık Müdürü Op

İzmir'in Konak ilçesinde, evinin bahçesinde yaşayan 350 kilo ağırlığındaki zihinsel engelli Muhammed Yavaşça (25)'nın hastaneye gönderilmesine, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Özkan, Konak Sağlık Grup Başkanı İbrahim Padır, Konak Sağlık Müdür Yardımcısı Cengiz Balaban ve Konak Kaymakamı Ahmet Önal katıldı.
Oğullarının tedavi olacağı için mutlu olduklarını ancak ayrı kalacakları için üzüldüklerini belirten Yavaşça ailesi, çocuklarını en kısa zamanda görmeye gideceklerini belirtti. Anne ve babalarının rahat bir nefes alacağını belirten abla Melahat Çabuk da, "Kardeşimin yanında gideceğiz. Tedavisi en kısa zamanda gerçekleşir inşallah. Allah devletimizden razı olsun. İzmir Valimizden razı olsun. Bize sahip çıktılar" dedi.
Muhammed Yavaşça'nın zor bir hayat geçirdiğini ifade eden İzmir Valisi Cahit Kıraç da, "Muhammed daha önce Ağır Mental gerilik dolayısıyla tedavi altına alınmıştı. Ancak tedaviye olumlu cevap vermedi. Bunun daha olumlu sonuç alınması için şimdi kendisini Ankara Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı Saray Bakım Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderiyoruz. İnşallah tedavisini tamamlayacak" dedi. Muhammed'in zor bir hayat geçirdiğinin ortada olduğunu anlatan Kıraç, şöyle konuştu:
"Zor şartlar tabii. Biz sosyal devlet olma vasfımız gereği bu kardeşimizin ve ailenin acısını dindirmek adına bu feryatlara kulak verdik. Orada buradaki ortamdan daha iyi bakılacak. Biz İzmir Valiliği olarak Muhammed'e sahip çıktık. İl Sağlık Müdürümüz de burada. Muhammed'e gerekli tedavi takip edilecektir. Biz sık sık Muhammed ile ilgilenip takip edeceğiz. Allah ailesine sabır versin."
Muhammed Yavaşça'nın evden çıkarılırken oldukça zorlandığı belirtilirken, Muhammed'in arabaya kendisinin bindiği ifade edildi. Anne Hediye Yavaşça oğlu giderken gözyaşı dökerken, baba Hüseyin Yavaşça kısa süreli fenalık geçirdi. Muhammed Yavaşça, tedavi için Ankara Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı Saray Bakım Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi.
(ANL-HO-Y)