Halkalı arenasında yüzde 5 peşinatla kendine yer arıyor

Küçükçekmece-Halkalı  bölgesinde "herşey dahil metrekaresi 1.500  TL'den" söylemiyle hareket eden Eroğl...


Küçükçekmece-Halkalı  bölgesinde "herşey dahil metrekaresi 1.500  TL'den" söylemiyle hareket eden Eroğlu Yapı, İstanbul Lounge projesinde herkesi yüzde 5 peşinatla ev sahibi yapmayı hedefliyor. 120 aya kadar vade seçenekleri bulunan projede,  banka faiz oranları 0.76'dan başlıyor.
İstanbul Lounge'un kente fark katması vizyonu ile hareket ettiklerini belirten Eroğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu,  "Çevredeki yapılaşmayı ve kentsel anlamda hizmetleri değerlendirdiğimizde bu bölgede yakın gelecekte nüfus daha da artacak. İstanbul Lounge ise Halkalı'da mimarisi, yeşil alanları ve sosyal imkânları ile dikkat çekiyor. Büyüklükleri 56 ile 204 metrekare arasında değişen 1+1'den 4+1'e kadar pek çok farklı  konut alternatifi bulunuyor. Projede ayrıca sınırlı sayıda çok özel dubleks 4+1'ler ve kent villaları  yeni sahiplerini bekliyor" diye konuştu. 
Projenin lokasyonu itibariyle imkanlarının iyi olduğunu dile getiren Eroğlu,  "Proje, konumu ve imkânlarıyla güvenilir bir yatırım fırsatı  sunuyor. Tüm konut ve ticari gayrimenkul projeleri ile sektördeki klişeleri değiştirmeyi hedefliyoruz. İstanbul Lounge projesi de bulunduğu bölge itibariyle sakinlerinin yoğun temposunu azaltacak.  Küçükçekmece Gölü'ne yakınlığı ile de ayrıcalıklı bir konuma sahip. Sektöre sunacağımız bu ve benzeri projeler ile önümüzdeki 5 yıla damga vuracağız" diyerek iddialarını dile getirdi.

'Fiyatlara her şey dahil'
Sundukları projelerde hedeflediklerini  yüksek tuttuklarını belirten Eroğlu Yapı Satış ve Pazarlama Direktörü Aybars Kızılsencer  ise projenin, yatay süreklilik konseptine işaret ederek, "Metrekaresi yaklaşık 1.500 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulan İstanbul Lounge'da 1+1 için 4  bin 500, 2+1 için 8  bin, 3+1 için 10  bin 500, 4+1 için ise 18  bin TL'den başlayan peşinatlarla  satış yapıyoruz. Evinizi kullanıma başladıktan sonra gizli veya ekstra  hiçbir masraf çıkmayacak. Fiyatlara KDV'de olmak üzere her şey dahil" dedi.

Tekira AVM'yi gerçekleştirdi
Kasım 2008'de açılan Tekira AVM'yi hayata geçirerek kurulduğu 1997 yılından 2005 yılına kadar yüz bin metrekare fabrika ve ofis inşaatı gerçekleştiren Eroğlu Yapı, başladığı yeni projeleri 3 yıl içerisinde tamamlayarak yaklaşık 1 milyar dolarlık iş hacmine ulaşmayı hedefliyor.
Konut, AVM ve ticari gayrimenkul projeleri konularında faaliyet gösteren Eroğlu Yapı, 2006 yılında yeniden yapılanarak rotasını ticari inşaatlardan konut projelerine çevirdi. Yeni vizyonuyla o günden beri Sarıyer, Beylikdüzü, Ümraniye, Merter, Kağıthane, Florya, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Tekirdağ ve Bursa'da projeler geliştiren Eroğlu Yapı'nın önümüzdeki 3 yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediği konut, alışveriş merkezi ve ticari gayrimenkul projelerindeki alanların toplam büyüklüğü 1 milyon metrekareyi aşıyor.

 

 

Mimaride hasat zamanı 
Son yıllarda dünyada başarılı bir yükseliş grafiği yakalayan inşaat sektörünün başarısında pay sahibi olan mimarlar, farklı yarışmalarda elde ettikleri derecelerle dikkatleri üzerlerine çekti

Mimar Emre Arolat European Property Awards'daydı
EAA-Emre Arolat Architects 2010 European Property Awards'da 4 projesiyle 5 ayrı kategoride "Highly Commended" ödüllerini aldı.
EAA-Emre Arolat Architects tarafından projelendirilen 7800 Çeşme Konutları ve Oteli, 2010 European Property Awards'da hem "Konut/Çok Katlı Yapılar", hem de "Ticari / Karma Kullanımlı Yapılar" kategorilerinde ödül alırken, Folkart Narlıdere Evleri "Konut/Çok Katlı Yapılar", Tekfen Kağıthane Ofisleri projesi "Ticari/Ofis Yapıları", Raif Dinçkök Yalova Kültür Merkezi projesi ise "Ticari/Rekreasyon Yapıları" kategorisinde Avrupa'nın en iyileri arasına girdi.
Bu yıl toplam 39 ülkeden rekor sayıda projenin yarıştığı 2010 European Property Awards ödülleri, 24 Eylül 2010 gecesi Londra'daki Park Lane Hotel'de yapılan törenle sahiplerini buldu.

Nişantaşılı Değer 16, değerini katladı
Oral Mimarlık, Nişantaşı'nda gerçekleştirdiği 'Değer 16' binası ile katıldığı 2010 Avrupa ve Afrika Gayrimenkul Ödülleri yarışmasından ödülle döndü. 'Türkiye Ofis Binası Mimari Ödülü' kategorisinde '5 Yıldız' alarak Türkiye için kategorisindeki en büyük ödüle layık görülen Değer 16, bu dereceye Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri tarafından değer görüldü.
Oral Mimarlık ortakları Kerem ve Ahmet Oral, yaptıkları açıklamada "Ödüle layık bulunmaktan dolayı çok memnunuz. Değer 16, Nişantaşı'nda çevresine değer katan ve hayat veren modern tasarımın bir örneğini olmakla beraber konut ve ticari yapı tasarımında da canlılık ve başarıyı ifade ediyor. Yenilikçi, sürdürülebilir mimari ve çevresindeki diğer katma değerler bu binada buluşrak semti çekici kılıyor" şeklinde konuştu.


35. Sokak'ın mimarına İzmir'den özel ödül
Akşan Yapı'nın İzmir'de hafif çelik yapı sistemi ile inşa edeceği 555 konutluk yeni projesi 35. Sokak'ın Mimarı Mehmet Kütükçüoğlu, Opera Binası Ulusal Mimari Proje Yarışması'nda birinci oldu.
İzmir'deki 35. Sokak, 2 kilometre uzunluğunda tek bir sokaktaki hafif çelik sistem konutlardan oluşacak. İnşa edilecek yeni opera binasıyla birlikte İzmir'in kültür-sanat kenti olma hedefinde en önemli gelişim aksı olan Mavişehir'e sadece 7 kilometre uzaklıkta bulunan 35. Sokak, bu gelişim içinde yerini almaya hazırlanıyor.

 

Üç binadaki mimari çizimiyle finale kaldı
Cityscape Global organizasyonu kapsamında düzenlenen Cityscape 2010 Mimarlık Ödülleri yarışmasında Öncüoğlu+ACP Mimarlık'ın 3 projesi uluslararası jüri tarafından finalist olarak seçildi. Turizm, seyahat ve ulaşım kategorisinde Mersin'de inşaatı devam eden MerSea'N Marina, konut kategorisinde tasarım aşamasındaki Şişli Konutları ve ticari proje kategorisinde ise İstanbul'da bu yıl hizmete açılan Starcity Alışveriş Merkezi finale kaldı.
Üç farklı dalda üç proje ile finale kalmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Öncüoğlu+ACP Mimarlık'ın Genel Müdürü Enis Öncüoğlu, finale kaldıkları yarışma olan Cityscape Global Dubai'nin her yıl tekrarlanan bir uluslararası gayrimenkul yatırım ve geliştirme etkinliği olduğunu dile getirdi.
Öncüoğlu, "Üç kategoride finale kaldık. Her kategoride 10 finalistin seçildiği yarışmanın ödülleri 5 Ekim 2010 tarihinde Dubai Uluslararası Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek" dedi.

 

2 bin konut satışına 15 bin öntalep geldi
İstanbul Halkalı'da Emlak Konut'un hasılat paylaşımı ihalesini kazanan Soyak'ın 2 bin konutluk projesinebir haftada 15 bin ön talep geldi. İstanbul'a 3 yıl aradan sonra tekrar Halkalı projesi ile dönüş yapan Soyak'ın yeni konut projesi için satışa çıkmadan internet sitesi trafiğinin yaklaşık 5 kat artış kaydettiğini belirten Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, çağrı merkezini arayanlarında 3 kat arttığını belirtti.
Ön taleplerin yaklaşık yüzde 30'unun SMS, yüzde 30'unun e-bulten ve yüzde 30'unun da internet sitesi üzerinden gelen taleplerden oluştuğunu belirten Çamlıbel, 100 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak Halkalı projesinde yüzde 5 peşinatla 120 aya varan vade seçenekleri bulunduğunu söyledi.

'İlgi, memnuniyet verici'
Proje henüz satışa çıkmadan Soyak'a gelen yoğun öntalepten memnuniyet duyduklarını belirten Çamlıbel, "Soyak'ın sahip olduğu teknoloji altyapısı ve uzmanlık, müşteri hizmetleri alanındaki uygulamalarla müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz.
Bu yüzden uluslararası tanınmışlık belgesine de sahip olan markamıza duyulan güveni pekiştirmek adına biz de yine dünyaca ünlü MIT Gayrimenkul Bölümü'nün ülkemizdeki tek ve ilk ortağı olduk. Tüm geliştirme faaliyetlerimizi uluslararası bilgi transferi ile gerçekleştirirken, sektörümüzün de bilgi kalitesini artırmaya destek olacağız" diye konuştu.

 

Katkılı betonlarla fuarda görücüye çıktı 
Ankara'daki Yapı Fuarı'na iki yeni ürün gamı ile katılan Betofiber, piyasaya sürdüğü  GRC Ses Bariyerleri ve GRC Peyzaj ürünlerini sektöre tanıtma imkanı buldu.
Kurulduğu 2007 yılından bu yana, yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla GRC (Elyaf Katkılı Beton) sektörüne sürekli yeni ürünler sunduklarını belirten Betofiber Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, yaptığı açıklamada ürünün farkı özellikleri üzerinde durdu. 

Yeni ürünler inşaat kalitesini artırıyor
Dayanıklılık, estetik ve fiyat avantajına sahip GRC Ses Bariyerleri'nin özellikle kamu sektöründe hızla yaygınlaşacağını ifade eden Durbakayım, "GRC malzemesinin 1970'li yılların başından beri, GRC ses bariyerleri ise 25 yıldan fazla bir süredir kullanılıyor. Ses izolasyonu konusunda Türkiye'de yapılan çalışmalar henüz çok yeni. Maalesef ülkemizde ses izolasyonu ile ilgili yapılan çalışmalar sadece konut ile sınırlı kalmıştı" dedi.

Şehirler büyüyünce ses yalıtımı gerekti
Tüm gelişmiş şehirlerde otoyollar ve raylı toplu taşıma sistemlerinin ticari ve konut alanları ile içiçe girdiğine değinen Durbakayım, "Yaşanan bu gelişme, kamu otoritelerini harekete geçirerek trafiğin neden olduğu gürültüyü azaltmak için önlem almaya yöneltti. İşte bu noktada bizim ürünlarimiz sağladığı avantajlar ile ön plana çıkmaktadır" açıklamasını yaptı.  Â