Türk Gezgin Erden Eruç, en uzun süre denizde kalan kürekçiler sıralamasında dünyada ikinciliğine yükseldi

Kas gücüne dayalı devr-i alem projesi kapsamında 3 yıl önce çıktığı yolculukta Pasifik Okyanusu ile Bismarck ve Mercan denizlerini kürekle geçen Türk

Kas gücüne dayalı devr-i alem projesi kapsamında 3 yıl önce çıktığı yolculukta Pasifik Okyanusu ile Bismarck ve Mercan denizlerini kürekle geçen Türk gezgin Erden Eruç, Hint Okyanusu'nda yol alıyor.

Eruç, okyanuslarda kürek başında geçirdiği toplam 542 gün ile kariyer toplamında en uzun süre denizde kalan kürekçiler sıralamasında dünyada ikinciliğine yükseldi.

2007 yazından bu yana dünyanın çevresini kas gücüyle dolaşma hedefiyle çıktığı yolculuğu sürdüren Eruç, devr-i alem yolculuğunda bugüne kadar Pasifik Okyanusu ile Bismarck ve Mercan denizlerini kürekle geçti. Hint Okyanusu'nda yol alan Eruç, hava şartları izin verirse 10 Kasım da Afrika anakıtasında karaya ayak basacak. 13 Temmuz 2010 tarihinde Avustralya'nın batı sahilindeki Carnarvon kasabasından Hint Okyanusu'na kürekle açılan Eruç, okyanus kürekçiliği kariyerinde hayatının toplam 600 gününden fazlasını bir kayıkta geçirmiş olacak.

Eruç, 1969 yılında Atlantik'i tek başına kürekle geçerek bir ilke imza atan ünlü İngiliz denizcisi John Fairfax'in toplamını geçerek ikinci sıraya yerleşti. Birinci sırada ise 937 günle İngiliz denizci Peter Bird var.

2006 baharında Atlantik'te "kürekle okyanus geçen ilk Türk" unvanının sahibi olan Erden Eruç, son derece farklı ve zorlayıcı yaşam koşullarına uymayı gerektiren denizler üzerinde aylarca yaşamayı başaran kişilerin sayısının çok az olduğunu söyledi.

Okyanus kürekçiliği tarihinde önemli bir yere sahip, ilkleri başarmış bir isim olan John Fairfax'in rekorunu 1972'den bu yana kıran olmadığını belirten Eruç, "John Fairfax'in toplamını aşmak benim için bir şereftir" dedi.

Hint Okyanusu'nu geçmesinin ardından Erden Eruç'un Altı Zirve Projesi'ni tamamlamak için Kilimanjaro, Aconcagua, Everest ve Elbrus zirvelerini tırmanması gerekecek.