Prof. Dr. Winter: Dülük'teki kazılarda elde edilen eserler, bölgenin tarihlendirilmesinde işe yarayacak

Gaziantep Dülük antik kentindeki kazılar konusunda bilgi veren Prof. Dr. Engelbert Winter; tarihsel dönemlere bakıldığında ilk yerleşim yerlerinden Dü

Gaziantep Dülük antik kentindeki kazılar konusunda bilgi veren Prof. Dr. Engelbert Winter; tarihsel dönemlere bakıldığında ilk yerleşim yerlerinden Dülük'ün büyük bir potansiyele sahip olduğunu gördüklerini söyledi. Bu yılki kazılarda bölgenin tarihlendirmesinde işe yarayacak birçok esere ulaştıklarını belirten Prof. Dr. Winter, "Antik Tapınak yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Bu bölge, elde edilen veriler ışığında Din Kültü'nün ana noktalarından biri. Örneğin buradan çıkan Jupiter Dolichenus Kült'ü İngiltere'ye kadar uzanan bir coğrafyada hayat buldu." dedi.

Antik kentin gün yüzüne çıkmasına destek veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da kazı alanını ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Fadıloğlu, "Dülük'te gün yüzüne çıkan tarihi miras, Gaziantep'in gelecekteki sosyal ve ticari hayatına büyük bir katkı sağlayacak." dedi.

Başkan Fadıloğlu ve Prof. Dr. Engelbert Winter, Dülük'teki incelemelerin ardından Mitras tapınağına geçti.