Balıkesir Alperen Ocakları üyeleri Çölaşan'a tepki göstererek, ADD'ye siyah çelenk bıraktı

Balıkesir Alperen Ocakları üyesi bir grup Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın, geçtiğimiz günlerde Hatay'daki bir konferan

Balıkesir Alperen Ocakları üyesi bir grup Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın, geçtiğimiz günlerde Hatay'daki bir konferansta sarf ettiği sözler nedeniyle protesto ederek, dernek binası önüne siyah çelenk bıraktı.

ADD'nin Dumlupınar Mahallesi Kocaokul Sokak'ta bulunan dernek binası önüne gelen yaklaşık 20 kişilik grup, basın açıklamasının ardından ayrıldı. Polisin geniş güvenlik önemli aldığı bölgede olay yaşanmadı. Başlarına kalpak giyen grup üyeleri adına basın açıklaması yapan Alperen Ocakları Başkanı Süleyman Atak, bunun, halka hakaret eden Çölaşan'ın ilk icraatı olmadığını, daha önce de benzer açıklamaları bulunduğunu söyledi.

Tansel Çölaşan'ın, Hatay'da düzenlenen 'Türkiye Nereye Gidiyor' konulu panelde yaptığı bir konuşmada, referandumda 'evet' oyu kullanan yüzde 58'lik kesimi ihanetle suçladığını belirten Atak, "Referandumda oy kullanan vatandaşları, bilinçli oy kullananlar ve kullanmayanlar olarak ikiye ayıran Çölaşan, 'Oylar bilinçliyse ne ala, bilinçli olmayan yani yüzde 42'lik dilimin dışında olanlar bana göre gaflet, dalalet ve ihanet içindedirler' şeklinde basına yansıyan hezeyanları daha sonraki açıklamalarında da sürdürdü. Referandumda 'evet' diyen ve Çölaşan tarafından ihanetle suçlanan yüzde 58'lik kesimin karşılığı 21 milyon 787 bin 551 Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşıdır. Bu sözleri sarf eden seçkin hanımefendi, hangi kurulu temsil ederse etsin hangi sıfatı taşıyor olursa olsun halk oylamasının anlamını bilmiyor demektir." dedi.

Referandumun, demokratik bir hak olduğuna dikkat çeken Alperen Ocakları Başkanı Süleyman Atak, kendi düşencesinden farklı oy kullananları hain olarak niteleyen Çölaşan'ın, halkın iradesini ipotek altına almaya çalıştığını vurguladı. Bu tür zihniyettekileri 'dörtgen kafalılar' olarak isimlendiren Atak, bu kesimin halk oylamasının anlamını bilmemekle suçladı.

Çölaşan'ın hezeyanlarının, sadece bu konuşma ile sınırlı olmadığını ve geçmişte de benzer olaylara tanık olduklarının altını çiken Atak, "Danıştay saldırısı sonrasında saldırgan Alparslan Arslan'ın 'Allahuekber' diyerek ateş etiğini iddia etmiş, ancak bu iddia, bizzat saldırıya uğrayan Danıştay üyeleri tarafından yalanlanmıştı. Yine aynı Çölaşan, 27 Mayıs darbesini öven açıklamaları ile tepki toplamıştı. Bu darbeyi devrim olarak gördüğünü açıklamış ve Adanan Menderes'in idamının doğru olduğunu ileri sürmüştü. Halkı küçümseyerek vatan hainliğiyle suçlayan dernek yöneticilerinin açıklamaları demokrasi adına talihsizliktir. Türk halkı sandıkta tercihini yapmıştır. Bize göre referandumun kaybedeni yoktur, kazanan ise Türk demokrasisi olmuştur." diye konuştu.

'Bu halk bir şeyden anlamaz' şeklinde serzenişte bulunan Tansel Çölaşan ve onun gibi düşünenlerin beklentileri çıksaydı, siyaseti erken seçime zorlayacaklardı' diyen Süleyman Atak, şöyle devam etti: "Daha sonra ulusal sol bir koalisyonun kapılarını aralamasını bekleyeceklerdi. Ancak Türk halkı, siyaset mühendislerinin son tasarımını fark edip bir kere daha tarihi bir karar verdi. Demokrasi tarihimizde yeni bir dönem başladı. Siyasi partilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini, halka karşı daha saygılı ve tahammülü olmaya davet ediyoruz. Millete hakaret eden Çölaşan'ı kınıyor ve milletimizden özür dilemeye davet ediyoruz."

Açıklamanın ardından, ADD kapısına silah çelengi bırakan Alperen Ocakları üyesi grup, olaysız bir şekilde dağıldı.