Deniz Harp Okulu öğrencilerini taşıyan donanma gemileri Hopa'da

Deniz Harp Okulu öğrencileri, her yıl planlı olarak geçekleştirilen açık deniz eğitimleri kapsamında çıktıkları Karadeniz liman ziyaretleri turunda Ho

Deniz Harp Okulu öğrencileri, her yıl planlı olarak geçekleştirilen açık deniz eğitimleri kapsamında çıktıkları Karadeniz liman ziyaretleri turunda Hopa'ya geldi.

Öğrencileri taşıyan TCG Cezayirli Gazi Hasan Paşa (A-579) ve TCG Sokullu Mehmet Paşa (A-577) gemileri, Askeri Bando eşliğinde Hopa Limanı'na geldi. Öğrenciler daha sonra limandan başlayıp, Turgay Ciner Caddesi üzerinden belediye parkındaki Atatürk anıtına kadar yürüdü. Burada Eğitim Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Kıdemli Albay Tayfun Düryaz tarafından Atatürk anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve Deniz Harp Okulu öğrencileri tarafından İstiklal Marşı okundu.

Eğitim Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Kıdemli Albay Tayfun Düryaz ve beraberindeki subaylar ilk önce Hopa Kaymakamı Abdullah Akdaş'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Görüşmede ziyaretleri ve Deniz Harp Okulu eğitim programı hakkında da bilgi veren heyet, daha sonra Kaymakam Akdaş'a ziyaretleri anısına bir plaket verdi. Kaymakam Akdaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek denizcilere Hopa hakkında bilgiler verdi.

Eğitim Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Kıdemli Albay Tayfun Düryaz ve beraberindeki denizci komutanlar daha sonra Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Hopa Limanı'na demir atan ve Deniz Harp Okulu öğrencilerini taşıyan gemiler iki gün süre ile limanda kalacak. Gemiler, ziyaretlerin öğleden sonraki bölümlerinde öğrenciler ve halkın ziyaretlerine açık olacak.