Katmerci: Kimse inancından, yaşantısından ve özel hayatından dolayı fişlenemeyecek

AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, Ödemiş ilçesine bağlı Kayaköy köyünde vatandaşlarla biraraya gelerek, 12 Eylül'de yapılacak oylanacak ana

AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, Ödemiş ilçesine bağlı Kayaköy köyünde vatandaşlarla biraraya gelerek, 12 Eylül'de yapılacak oylanacak anayasa değişikliğiyle ilgili bilgi verdi. Köy kahvehanesinde halka seslenen Katmerci, "12 Eylül'de partileri seçmeyeceğiz, Türkiye'nin geleceğini seçeceğiz." dedi.

Referandum öncesi ilçe ziyaretlerini sürdüren ve halka anayasa değişiklik paketi hakkında bilgi veren Milletvekilli Katmerci, AK Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı ile birlikte Karaköy'e gitti. Demokratikleşme alanında daha hızlı adımlar atılabilmesi için bütün vatandaşların "evet" oyu vermesi gerektiğini belirten İsmail Katmerci, "12 Eylül'de genel seçime gitmiyoru, bir halk oylaması yapıyoruz. Partilerin amblemleri oylanmayacak; kendi geleceğinizi, çocuklarımızın geleceğini, özürlü yavrularımızın geleceğini anayasal teminat altına alacaksınız." şeklinde konuştu. Yeni düzenlemeyle Anayasa'nın 20. maddesinin de değiştiğine vurgu yapan Katmerci, bu sayede daha şeffaf bir kamu yapısı oluşacağına dikkat çekti. Bireyin özel hayatının devlet karşısında güvence altına alınacağını dile getiren Katmerci, "Benim vatandaşımın kişisel mahremiyeti korunacak. Herkes kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahiptir Herkes özel ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Artık kimse inancından, yaşantısından ve özel hayatından dolayı fişlenemeyecek." dedi.