Byegm, Referandumu İzleyecek Medya Mensupları İçin Basın Merkezi Kuracak

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), 12 Eylül'de yapılacak "Anayasa Değişiklikleri Referandumu"nu izlemek üzere yerli ve yabancı basın mensuplarına yönelik "Basın Merkezi" kuracak

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), 12 Eylül'de yapılacak "Anayasa Değişiklikleri Referandumu"nu izlemek üzere yerli ve yabancı basın mensuplarına yönelik "Basın Merkezi" kuracak.
Ankara RİXOS Otel'de kurulacak Basın Merkezi'nde, yabancı medya mensuplarına yardımcı olmak üzere yabancı dil bilen kurum personeli de görev yapacak. Basın Merkezi'nde internet bağlantılı 30 adet bilgisayar, yazıcı, scanner, fotokopi ve faks makinesi ile uluslararası konuşmalara açık telefon bulundurulacak. Ayrıca referandum sonuçları data hattı üzerinden ajans aracılığıyla alınarak Türkiye geneli ve il referandum sonuçları Türkçe ve İngilizce olarak LCD televizyon ekranlarına ve perdelere eş zamanlı
olarak yansıtılacak. Yabancı medya mensupları kayıt yaptırmak suretiyle ülkeleri ile ücretsiz canlı bağlantı yapabileceklerdir.
Yerli ve yabancı basın mensupları www.byegm.gov.tr web adresinden basın merkezine akredite olabilecekler.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Türkiye'de yerleşik ya da 12 Eylül'de yapılacak Anayasa değişikliği referandumunu izlemek üzere ülkemize gelecek yabancı basın mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırmak üzere tam donanımlı uluslararası bir basın merkezi oluşturduklarını söyledi.
Yerli ve yabancı basın mensuplarına hizmet verecek basın merkezinde referandum sonuçlarının data hattı üzerinden Türkçe ve İngilizce olarak eş zamanlı yansıtılacağını ve bazı ünlü konukların referandum sonuçlarını değerlendireceğini belirten Karakaya, Basın Merkezi'nin Anayasa Değişiklikleri Referandumu sonuçlanıncaya kadar hizmete açık olacağını kaydetti.