BBP Genel Başkanı Topçu: Yazıcıoğlu'nun hukuku yerle yeksan, konuyu Başbakan'a anlattım

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası ile ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce hazırla

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası ile ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan ve 'yanlış ELT kodu girilmiştir' iddiasının bir yıldır sürdürdükleri mücadelenin haklılığını ortaya çıkardığını söyledi.

Şanlıurfa ziyaretinde Cihan muhabirinin konuya ilişkin sorularını cevaplandıran Yalçın Topçu, ELT kodu ile ilgili iddialara şaşırmadığını söyledi. Bu konudaki belge ve bilgileri daha önce başbakana sunduğunu ve gerekenin yapılmasını istediğini belirtti. Muhsin Yazıcıoğlu'nun hukukunun yerle yeksan olduğunu ileri sürerek Başbakanın yapması gereken tek işlemin kazada ihmali olanları açığa almak olduğunu vurguladı. Topçu, "Sayın Başbakan, kardeşim dediğiniz Muhsin beyin hukuku yerle yeksan. Millet vicdanındaki algı bu. Bürokrasinin ciddi ihmal, kusur ve hatası var. Bu belge ve delilleri ile meclis araştırma komisyonunda ve devlet denetleme kurulunda yapman gereken yanlışı, kusuru hatası olan bürokratla alakalı derhal gerekeni yap, açığa al." çağrısında bulundu.

Topçu, ayrıca Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarının bir ilki başardığını kaydetti. Yazıcıoğlu'nun arkadaşları olarak olay üzerinde ciddi çalışmalar yaptığını ifade eden Topçu, Türkiye'de hukuk içinde kalarak hak takip etmek kadar zor bir durumun olmadığına dikkat çekti. Topçu, şu anda ortaya çıkan bilgi ve belgeleri 15 ay önce tek tek gerekli makamlara sunduğunu anlattı. Devletin Maraş'ta kar altında kaldığını anlatan Yalçın Topçu, olayla ilgili hatası kusuru olanların açığa alınması talebini de tekrarladı.

Bir yıl önce belge ve bilgiler doğrultusunda konuştuklarının şimdi bir bir ortaya çıktığının altını çizen Yalçın Topçu, "Bir yıl önce bilgiyi önüne koyan bendim. O zaman Başbakan'a bürokratınızın yaptıkları bu bu... diye sıraladım. O zaman başbakan delil, ıspat olmadan bir bürokratı hedef gösteremeyeceğini söyledi. Neticede biz yolları zorladık, mülkiye başmüfettişleri harekete geçti, benim bir yıl önce söylediğim o işi bir yıl sonra müfettişler doğruladı ve o emniyet müdürüne kelepçe takıldı." dedi.

Topçu, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: "Halk arasındaki algıda Yazıcıoğlu'nun hukuku yerle yeksan nasıl ki Maraş'ta devlet seyretti. Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının düştüğü zaman devlet nasıl 46 saat kar altında kaldı ise devlet İsmail'i orada dünyanın önünde konuştura konuştura öldürülmesine göz yumduysa, ihmal ettiyse, kusur işlediyse şu anda diyorum ki yapmanız gereken bürokrasinin ciddi hata, kusuru var. Bunu meclis araştırma komisyonunda ve devlet denetlemede. Başbakanın yapması gereken 15 aydır yapmadığını yap, açığa al. Kardeşim dediğin adama yapabileceğin şuanda bu."