Alperen Ocakları: Ocakla BBP'yi karşı karşıya getirme isteği manidar

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun Şanlıurfa'da düzenlediği iftarda yaşanan münferit bir olayı 'Alperen Ocakları BBP'ye karşı' şeklin

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun Şanlıurfa'da düzenlediği iftarda yaşanan münferit bir olayı 'Alperen Ocakları BBP'ye karşı' şeklinde yorumlayanlara tepki geldi. 12 Eylül tarihi yaklaştıkça art niyetli insanların her türlü organizasyonu yapabileceğini, sokaklarda etnik çatışmalar üzerine kurgular oluşabileceğine dikkat çeken Alperen Ocakları Başkanı Abdullah Gürgür, "BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'ya sanki Saadet Partisi'nde olduğu gibi tepkinin olduğunun ortaya koyulmaya çalışılması bizlere manidar geliyor." dedi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun iftarında yaşananları perde arkasını anlatan Gürgür, Urfa'daki iftar yemeğinde münferit bir münakaşanın Alperen Ocakları'yla BBP arasında münakaşa gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade etti.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'ya sanki Saadet Partisi'nde olduğu gibi tepkinin olduğunun ortaya koyulmaya çalışılmasını manidar bulan Gürgür, Anayasa değişikliğine BBP ile birlikte verdikleri desteğin evet olduğunun altını çizdi.

Gürgür, "Bu Anayasa değişikliği Türk demokrasi hayatı için atılmış bir adımdır. Eksiktir. Eksik olmasına rağmen surda bir delik açma manasına gelir. Bu manada bu Anayasa'ya evet demeyi uygun görüyoruz." dedi.

Birilerinin açılan bu gediği yamamak için her türlü organizasyonu elde edebilecekleri her türlü malzemeyi bu Anayasa'nın değişmemesi adına kullandıklarını söyleyen Gürgür, burada çıkan ufak tefek münakaşanın buralara taşıyabilmenin ocaklarla ilgili olmadığını kaydetti.

"HAYIR DİYEN PARTİLERİN TABANI HAYIR DEMEYECEK"

Referandum'da hayır kullanacakların, 'Seçimleri atlatalım en sivil anayasayı biz yapacağız' vaatlerine inanmadıklarını söyleyen Gürgür, Alperen Ocakları ve BBP'nin bunu fırsat olarak gördüğünü bir daha böyle fırsatı elde edemeyebiliriz kaygısıyla evet diyeceğine dikkat çekti.

90 yıldır devam eden statükonun iki kalesi olan Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın yapısal değişikliğin bundan sonra yapılamayacağını düşündüklerine işaret eden Alperen Ocakları Başkanı, 15. maddenin kaldırılmasının bir dönemle yüzleşilmesi adına önemli olduğunu belirtti.

Referandum sürecinde insanları kutuplaştırmamak gerektiğini söyleyen Gürgür, "Belirli siyasi organizasyonlar hayır diyebilir. Bu tabanlarının hayır dediği anlamına gelmez. Siyasi organizasyonlar evet diyebilir hepsi evet dediği anlamına gelmez. Milletin kendi yerli duygularıyla düşünüp ekser çoğunluğun evet diyeceği kanaati taşıyorum." dedi.

12 Eylül tarihi yaklaştıkça art niyetli insanların her türlü organizasyonu yapabileceğini kaydeden Gürgür, "Sokaklarda etnik çatışmalar üzerine kurgular oluşabilir. Kitle organizasyonlarında provokasyonlar olabilir. Bunlara dikkat edilmesi gerekir. Bu iş sandıkta çözülebilir. Bunun dışındaki hiçbir oyuna gelmemesi gerekir." diye konuştu.