Çubuk, zenginliklerini Kültür Festivali ile tanıtacak

Ankara'nın Çubuk ilçesi, bu yıl 6.'sı düzenlenecek Çubuk Kültür Festivali'ne hazırlanıyor.

Bundan önceki festivallerde ilçenin önemli simgelerinden turşunun adına festival düzenleyen Çubuk Belediyesi, bu yıl gerçekleştireceği festivali, ilçede yetişen ve bulunan diğer simgeleri de katarak, festivalin adını "Kültür Festivali" olarak değiştirdi. Festivalde Çubuklular, domatesten salatalığa, dünyada sadece ilçede bulunan 'Agat' taşından tavuk pastırmasına, vişneden karpuz ve kavuna kadar diğer ürünleri de tanıtma imkânı bulacak. 16 Eylül'de başlayıp, 19 Eylül'e kadar sürecek festival boyunca, konserler ve birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Festivale katılacak olan Polonya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, KKTC ve Belarus grupları kendi ülkelerini tanıtacak.

Festival öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "Türkiye'nin ve Ankara'nın tanıtımında katkıda bulunduğumuz bu festivallerle şimdiye kadar 50'ye yakın ülkeden ziyaretçi geldi." Dedi.

Çubuk'un sadece turşularıyla değil, birçok ürünle de adının duyulması gerektiğine inandıklarını söyleyen Özden, vatandaşların ve üreticilerin talepleri doğrultusunda festivalin adını kültür festivali olarak değiştirdiklerini söyledi.

Çubuk'a kurulacak olan üniversitelerle birlikte ilçenin öneminin artacağına işaret eden Özden, "Çubuk, Ankara'nın kuzey yıldızı olmaya devam edecek. Zenginliklerimiz çok fazla ve bunu duyurmamız gerekiyor." diye konuştu.

Çubuk turşusuna da değinen Lokman Özden, 40'a yakın turşu çeşitlerinin bulunduğunu bunlar arasına yenidünya, karpuz, kozalak, limon turşularının da katıldığını söyledi.

AA