CHP milletvekili, 'hayır' toplantısında Ergenekon zanlılarının propagandasını yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, anayasa değişikliğine 'hayır' açık hava toplantısında Ergenekon davası zanlılarının

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, anayasa değişikliğine 'hayır' açık hava toplantısında Ergenekon davası zanlılarının propagandasını yaptı.

Partisinin Samsun İlkadım ilçe başkanlığı binası önünde düzenlediği açık hava toplantısında konuşan Soysal, Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan ile Fatih Hilmioğlu'nu 550 gündür ne adına tutulduğunu sordu.

Partililerin yanı sıra tekel işçilerinin de hazır bulunduğu açık hava toplantısında CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Samsun'a, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Karadeniz'e önem verilmesi talimatı üzerine geldiğini belirterek, konuşmasının başında, anayasa değişikliğine 'hayır' demelerinin nedenlerini anlattı. Anayasa değişikliğinin, sorunları çözmeyen vaatleri yerine getirmeyeceğini ileri süren Çetin Soysal, sözü, tutuklu bulunan Ergenekon davası zanlılarına getirdi. Soysal, ülkede bir korku imparatorluğu yaratıldığını, Ergenekon Davası'nın da bu korku imparatorluğunun bir parçası olduğunu ileri sürdü.

Hükümetin sivil faşizm uyguladığını savunan Çetin Soysal, "Başbakan, Ertuğrul Günay 12 Eylül'de ceza evindeyken babası rahmetli olduğu için cenazesine gidemediğini ağlayarak anlatıyor. Aslında 12 Eylül'de iznin verilmesi doğaldır. Çünkü 12 Eylül faşist ve diktatörlüktü. Ama bugün hapsedilmiş, yaşam mücadelesi veren, geçtiğimiz günlerde birlikte olduğumuz, kendisini sık sık ziyaret ettiğim Mehmet Haberal, babasının cenazesinde Fatiha okuyamamışsa bunun adı faşizmdir. O diktatörlükse bu da faşizmdir. Dikkat edin, faşizmin ayak sesleri demiyorum, faşizm geliyor demiyorum, faşizan yaklaşımlar da demiyorum. Adını koyuyorum. Sivil faşizmdir. Rize'nin Ardeşen ilçesinde odun ateşinde ilkokulu okuyarak daha sonra Türkiye'nin ve dünyanın önemli tıp adamlarından biri olan Mehmet Haberal, yine aynı şekilde sadece İnönü Üniversitesi Rektörü iken 'Türkiye Cumhuriyeti, şeyhleri, müritlerin, meczuplar memleketi olamaz." sözünü oraya astığı için yaşam mücadelesi veren Fatih Hilmioğlu, hepimizin gönülden sevdiği geçtiğimiz günlerde ziyaretine gittiğim ve konuşmalarını yakından takip ettiğim Mustafa Balbay'ı, Tuncay Özkan'ı ne adına 550 gündür tutuyorsun. İşte bu korku imparatorluğunun bir parçasıdır." şeklinde konuştu.