Erciyes Kar Kaplanları, Erciyes Dağı'na Zafer Bayramı için tırmandı

Kayseri'de kış aylarında kar ve buzlu suda yaptıkları banyo ile adını duyuran Herkes İçin Spor Federasyonuna bağlı Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü

Kayseri'de kış aylarında kar ve buzlu suda yaptıkları banyo ile adını duyuran Herkes İçin Spor Federasyonuna bağlı Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü üyeleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle Erciyes Dağı'na 'Zafer Tırmanışı'nı erken yaptı. Kaplanlar, zirvede şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu.

Erciyes Kar Kaplanları ismiyle tanınan grup, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Davut Güleç'in de katılımı ile yürüyüş lideri Osman Doğan'ın nezaretinde, Erciyes Dağı'na 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına zirve tırmanışı yaptı. Kayseri Valiliği'ne yaptıkları başvurudan sonra Erciyes Jandarma Karakolu'na giden Kaplanlar, burada buzullardan tırmanış için ayakkabılara takılan çivi (krampon) ile kazma ve ip aldı.

Gece 23.00 sıralarında Erciyes Kayakevi'nden yürüyüşe geçen Kaplanlar, Erciyes Dağı'nın eteklerindeki Çobanini'ne 01.30 'da ulaştı. Burada dinlenen Kaplanlar, gece 02.30'te su kanallarının bitimindeki bölgeden zirveye tırmanışa geçti. Zirveye sabah 08.00'de ulaşan kaplanlar, şehitler için burada dua ederek Kuran okudu.

Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) Kayseri il Temsilcisi Davut Güleç, "Yıllardır 26-30 Ağustos tarihleri arasında Erciyes'e Zafer tırmanışı, 29 Ekim'de de Cumhuriyet tırmanışı yapıyorduk.. Bundan sonra bu tırmanışa ve yürüyüşlerimize katılmak isteyenlere de öncülük yapacağız. Her Zafer ve Cumhuriyet tırmanışının ayrı bir heyecanla duygusunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Zafer tırmanışında yürüyüş liderliği yapan Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Osman Doğan, serin bir havada gerçekleştirilen tırmanış sırasında iki kişinin, yüksek rakımdaki basınçta kalplerindeki hafif rahatsızlık nedeniyle buzullardan döndüklerini, diğerlerinin tırmanışı başardıklarını açıkladı.