Mangal ateşi 7 katlı binayı yakıyordu (Özel)

Kırşehir'de, oturduğu evin çatı katında mangal yapmak isteyen apartman sakini az daha binayı yakıyordu. Alevlerin metrelerce yükseldiği ve mahallede p

Kırşehir'de, oturduğu evin çatı katında mangal yapmak isteyen apartman sakini az daha binayı yakıyordu. Alevlerin metrelerce yükseldiği ve mahallede paniğe neden olan yangın çok sayıdaki itfaiye ekibinin çalışmasıyla güçlükle söndürüldü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, mangalı yakan bina sakini polis tarafından gözaltına alındı. Bina sakinleri itfaiye ekiplerine saldırırken, polis öfkeli kabalığı zor yatıştırdı.

Edinilen bilgiye göre, olay, Medrese Mahallesi Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü yanında 7 katlı apartmanın çatı katında saat 19.00 sıralarında meydana geldi.

Henüz ismi belirlenemeyen bina sakini, oturduğu apartman dairesinin teras katında mangal yapmak istedi. Mangal yaparken, banyo yapmak için maç izlemek için kısa süreliğine aşağı inen ev sakinin küçük bir dikkatsizliği büyük bir yangına neden oldu.

Mangaldan sıçrayan alev parçaları, çatıda bulunan yanıcı maddeyle buluşunca bir anda alev aldı. Alevler 7 katlı binanın çatısını bir anda sardı.

Olay yerine Kırşehir merkez, Mucur, Boztepe, Kaman, Petlas, Şeker Fabrikası 'dan itfaiye ekipleri sevk edildi.

Apartman sakinleri, trafik nedeniyle geç gelen itfaiye ekiplerine tepki göstererek, itfaiye ekiplerine saldırdılar. Polis tarafından güçlükle yatıştırılan bina sakinleri polise zor anlar yaşattı.

İtfaiyeciler yangına merdiven araçlarıyla müdahale etmeye çalıştı. Yangın, itfaiyenin yaklaşık 3 saatlik çalışmasının ardından söndürüldü.

Olayda ölen ya da yaralananın bulunmadığını belirten mangalı yakan bina sakini, ateşi yaktıktan sonra duman bile görmediğini; yangının nasıl çıktığına anlam veremediğini söyledi. Polis, mangalı yakan şahsı gözaltına aldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.