Irak'ta hükümet arayışı: Caferi Türkiye'ye gelecek

Irak seçimlerinin üzerinden 6 ay geçti ancak hükümetinin kurulması için çabalar hala sürüyor. Ankara da süreci yakından izliyor, tüm taraflarla diyalog halinde. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu cumartesi günü Kanun Devleti İttifakı'nın lideri Nuri El Maliki'nin özel temsilcisi ile iki gün önce de Irak Ulusal İttifakı üyesi Humam Hammudi ile gö...

Irak seçimlerinin üzerinden 6 ay geçti ancak hükümetinin kurulması için çabalar hala sürüyor. Ankara da süreci yakından izliyor, tüm taraflarla diyalog halinde. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu cumartesi günü Kanun Devleti İttifakı'nın lideri Nuri El Maliki'nin özel temsilcisi ile iki gün önce de Irak Ulusal İttifakı üyesi Humam Hammudi ile görüştü. Türkiye gelecek hafta da Irak Ulusal İttifakı'nın bir diğer üyesi İbrahim Caferi'yi ağırlayacak. Irak Hükümet Sözcüsü Ali El-Debbah, Irak Başbakanı ve Irak Kanun Devleti İttifakı'nın lideri Nuri El Maliki'nin özel temsilcisi sıfatıyla Türkiye'ye geldi. Görüşmede Iraklı grupların hükümet kurma çabaları ele alındı.

Debbah, Maliki'nin özel bir mesajını da Davutoğlu'na iletti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşmelere ilişkin bir yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamayla Maliki'nin özel temsilcisinin yanısıra, Davutoğlu'nun Irak Parlamentosunun Dış İlişkiler Komisyonu eski başkanı, aynı zamanda Irak Ulusal İttifakı üyesi Humam Hammudi ile bir araya geldiği de duyuruldu.

Gündemde yine Irak seçimleri sonrası, hükümet için ittifak kurma çalışmaları vardı.

Bu çerçevede Irak Ulusal İttifakı üyelerinden eski Başbakanlardan İbrahim Caferi de 10 Ağustos'ta Türkiye'de olacak.