CHP Giresun İl Başkanı Gezmiş: Hükümet, Giresun için vaatlerini yerine getirsin

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, AK Parti Hükümeti tarafından Giresun'a doğalgaz sözü verildiğini hatırlatarak, bunların yerine getirilmesini iste

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, AK Parti Hükümeti tarafından Giresun'a doğalgaz sözü verildiğini hatırlatarak, bunların yerine getirilmesini istedi.

Aykut Gezmiş, yaptığı yazılı açıklamada, Hükümetin Giresun halkına, 20 Nisan 2004 tarihinde ihalesi yapılan ve 24 ayda teslim edileceği belirtilen bir doğalgaz sözü olduğunu ifade ederek, "Bu söz doğrultusunda Giresunumuzun 2006 yılında doğalgaza kavuşacağı müjdeleniyordu. 2006 yılında Giresun'a getirilemeyen doğalgazın, bu kez 2007 yılında tamamlanacağı müjdelendi. 2007 yılında da olmadı. Sonra '2008 sonu' dendi. Yine olmadı. Daha sonra bu kez bakan düzeyinde açıklama yapıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler tarafından 6 Mart 2009 tarihinde doğalgazın en geç 2009 yılının kış mevsiminde kullanılmaya başlanacağı Giresunlulara vaat edilmişti." dedi.

Giresun'un 2009 yılında da yine doğalgaz yüzü göremediğini aktaran Gezmiş, şöyle dedi: "Bu 6 yıllık kandırmacanın ardından halkımızı doğalgaz konusunda yıllardır avutmaya devam eden AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Giresun'da doğalgaz hattını döşeyen şirketin kaçtığını bahane ederek, 2008 yılında yerine getiremedikleri doğalgaz sözünün, bu kez 21 Temmuz 2010 tarihinde tamamının bitmiş olarak yerine getirileceği müjdesini 2009 yılı içinde yineledi. Bugün 2010 yılının Ağustos ayındayız. Bırakın doğalgazı kullanmayı daha borusunu bile döşetmeyi beceremediler. Bu hızla giderse en erken doğalgaz kullanımı 2013 yılında gözükmektedir."