'Kardeşler birbirlerine haber vererek gitmez vizeleri kaldıralım'

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, 72 Türk firması ile Türkmenistan'a ihracat çıkarması yaptı. II. Türk İhraç Ürünl...

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, 72 Türk firması ile Türkmenistan'a ihracat çıkarması yaptı. II. Türk İhraç Ürünleri Fuarı açılışını ve Türk-Türkmen İş Konseyi ikinci toplantısını yapmak üzere Aşkabat'a giden Çağlayan, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Hocamuhammed Muhammedov ve Türkmenistan'da faaliyet gösteren Türk işadamları ile görüştü. Türkmenistan hükümeti yetkililerine açık çek veren Çağlayan, "Türkiye Türkmenistan'a tüm desteği vermeye hazır" dedi. Türkmenistan'a vize siteminde bulunan Çağlayan "Rusya ile vizeleri kaldırıyoruz. Kardeş kardeşe izin alarak gitmez. Kardeşimin vize uygulamasını kimseye anlatamam, Başbakan Erdoğan veya Cumhurbaşkanımızın Türkmenistan ziyaretinde vizeleri kaldıracak anlaşmayı imzalamayı bekliyoruz" diye konuştu.

'TÜRKİYE'DE DÜKKÂN SİZİN'
Türkiye olarak Türkmenistan'da müteahhitlik alanında önemli başarılara imza attıklarını ifade eden Bakan Çağlayan, "Türkmenistan sanayisini doğalgaz ve pamuk dışında geliştirmek istiyoruz. Türkiye'de ithalatı azaltmadan sorumlu bakan olarak söylüyorum, Türkmenistan'ın Türkiye'ye ihracatını arttırmak istiyoruz. Her desteğe açığız. Türkiye'de dükkân sizin. Allaha şükür de dükkân ağzına kadar dolu" diye konuştu.

TÜRKMEN ŞAPKASIYLA GEZDİ
Çağlayan, Türkmenistan Devlet Başkan Yardımcısı Hocamuhammed Muhammedov ile birlikte Türk firmalarının standlarını gezdi. Çağlayan bir süre de başında geleneksel Türkmen şapkasıyla dolaştı.