Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı 'Renklerin ortak dili' temalı iftar yemeği verdi

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın geleneksel iftar yemeği 'Renklerin ortak dili' temasıyla Conrad Otel'de gerçekleştirildi. Yemeğe, siyaset, sanat, en

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın geleneksel iftar yemeği 'Renklerin ortak dili' temasıyla Conrad Otel'de gerçekleştirildi. Yemeğe, siyaset, sanat, entelektüel camia ve gayrı Müslim cemaatlerin temsilcileri katıldı.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın daha önce 'Bu toprağın çocukları', 'Barış ve huzur dolu bir gelecek için', 'Hep birlikte sevgiyle buluşuyoruz' ve 'Evrensel barışa doğru' gibi başlıklarla düzenlediği geleneksel iftar yemeği, bu yıl 'Renklerin ortak dili' temasıyla Conrad Otel'de gerçekleştirildi. İbrahim Sadri'nin şiir dinletisiyle başlayan gecede, 'Renklerin ortak dili' filminin gösterimiyle devam edildi. Filmde, Türkiye'nin renklerini temsil eden entelektüel, aydın ve dini kanaat önderlerinin barış ve hoşgörü içerikli mesajları davetlilere sunuldu.

Gecenin ev sahipliğini yapan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, yaptığı konuşmada sevgi toplumlarının seven insanlardan meydana geldiğini vurguladı. Yeşil, "Sadece kendini seven, kendini haklı gören ve doğruyu kendinin temsil ettiğinin iddiasında bulunanlar, başkalarını sevemez, farklı düşünceleri, anlayışları anlama ve dinleme faziletini sergileyemezler." şeklinde konuştu. Geleceğin aydınlık ve mesut dünyasını muhabbetle şahlanmış sevgi kahramanlarının kuracağını söyleyen Mustafa Yeşil, "Biz muhabbet fedailerinin husumete, düşmanlığa vaktimiz yok." ifadelerini kullandı.

Mustafa Yeşil sözlerini şöyle sürdürdü: "Peşine düşülen 'herkesi konumda kabul', 'farklılıkları zenginlik görme' ve uzlaşı kültürü' çok emek ve yürek isteyen bir süreçtir. Geçmişimizin bu zoru başarmış olması ve bu topraklarda yüzlerce yıl bu kültürün, sulhun, huzurun ve kaynaşmanın mayası olması elbetti bizi cesaretlendirmektedir. Ancak bugün yaşadıklarımız ve karşılaştıklarımız ise farklılıkları ayrılık vesilesi yapma gayretleri, gücü hakkın yerine oturtma anlayışı, itham, iftira ve önyargıyla karalama kampanyaları, insan olma ortak paydası yeterken, insanımızı paydasız ve payandasız bırakma planları, işimizin ne kadar zor ve ne kadar çok sabır ve kararlılık istediğini ifade etmektedir."

Yemeğe katılan dini temsilciler ile iş ve sanat dünyasından bazı isimler de söz alarak hoşgörü, kardeşlik ve beraberlik mesajı verdi.

'Renklerin ortak dili' iftarına, çok sayıda gazete ve medya kuruluşunun temsilcileri, akademisyenler, sanatçılar, yabancı ülke temsilcileri ile Hıristiyan ve Musevi dini temsilcileri katıldı. Herkesin ortak dileği ise barış ve hoşgörü oldu.