Suudi Arabistan'da bayan kasiyerlerle tabular yıkılıyor

Suudi Arabistan'da bir pilot program çerçevesinde ilk defa bayanların süpermarkette kasiyer olarak çalışmasına izin verildiği ve bayanların kamu alanl

Suudi Arabistan'da bir pilot program çerçevesinde ilk defa bayanların süpermarkette kasiyer olarak çalışmasına izin verildiği ve bayanların kamu alanlarında çalışmasını kesin olarak yasaklayan tabunun da yıkıldığı bildirildi.

Ülkenin önde gelen süpermarket zincirlerinden Panda, Cidde kentindeki mağazasına deneme amaçlı 16 Suudi vatandaşı bayan kasiyer yerleştirdi. Ülkede şu ana kadar bayanların karışık ortamlarda çalışmasına izin verilmiyordu.

Medyaya konuşan Panda sözcüsü Tarık İsmail, erkeklere kıyasla bayanların gerçekten daha çalışkan olduğunu ve herşeyin yolunda gitmesi durumunda programı tüm krallığa yayacaklarını söyledi. İsmail, konunun hassasiyetinden dolayı şirket olarak şu ana kadar sessiz kalmayı tercih ettiklerini ifade etti.

Gıda devi Savola'ya ait United Azizia Panda Şirketi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezi Dubai'de açtığı hipermarkette bayan kasiyer çalıştırıyor. Panda'nın Suudi Arabistan'da 100'ün üzerinde perakende mağazası bulunuyor.

Bunun yanısıra İslami bir alim, bu projeden dolayı Panda süpermarketlerini protesto çağrısı yaptı. Çağrının ne tür bir etki yaptığı ise henüz bilinmiyor.

Krallıkta uzun yıllardan beri erkek ve bayanların iş ortamında beraber çalışmasına izin verilmiyor ve bu nedenle mağazarlardaki satış elemanlarının hemen hepsi erkeklerden oluşuyor.