Memorial, hisselerinin yüzde 40'ını İngiliz ve Katarlı yatırımcıya sattı

Memorial Sağlık Grubu, azınlık hisselerini İngiliz ve Katarlı yatırım fonları satın aldı.

İngiliz Argus Capital ve Qatar First Investment Bank,

Memorial Sağlık Grubu, azınlık hisselerini İngiliz ve Katarlı yatırım fonları satın aldı.

İngiliz Argus Capital ve Qatar First Investment Bank, Memorial Sağlık Grubu'nun yüzde 40 hissedarı oldu.

Grup; imza attığı ilkler, akademik kadrosu, 65 farklı ülkeden hasta profili ve 10 yıl gibi kısa bir sürede yaptığı yatırım hamleleriyle dünyaca ünlü şirketlerin gözdesi haline geldi. Özellikle sağlıkta uluslararası akreditasyon belgesi olan JCI'ı (Joint Commission International) Türkiye ile tanıştıran ve bu alanda dünyanın 21. hastanesi olma özelliğini taşıyan Amerikan Hastaneler Birliği üyeliği ve US News & World Report Dergisi'nin ABD vatandaşlarının hizmet alabileceği 52 sağlık kuruluşu arasında gösterdiği Memorial yabancı yatırımcının dikkatini çekti.

İstanbul'da 3 hastane (Şişli, Ataşehir ve Hizmet Hastaneleri) 2 tıp merkezi (Suadiye, Etiler), Antalya'da 1 hastane ve halen devam eden projeleri ile büyüme grafiğindeki istikrarla dikkat çeken Memorial Sağlık Grubu, yaklaşık 2 yıldır çeşitli gruplarla yaptığı görüşmeleri sonlandırarak İngiliz ARGUS Capital ve Qatar First Investment Bank Yatırım fonları ile anlaştı. Anlaşma kapsamında grup yüzde 40 azınlık hissesini İngiliz Argus Capital ve Qatar First Investment Bank'a devrederken, Turgut Aydın ve ailesi hisselerin yüzde 60'ını tek başına elinde bulundurmaya devam ediyor.

Memorial Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Aydın, hisse devri ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Sağlık sektörü ailemizin ana iş kolu olmaya devam edecektir. Biz her zaman Memorial'in çoğunluk hisselerini elimizde bulundurmayı sürdüreceğiz. Memorial bizim gözbebeğimiz. Bu yıl hizmete açtığımız Ataşehir ve Antalya Hastanelerimizle artık daha fazla insana Memorial'ın kaliteli sağlık hizmetlerini ulaştırıyoruz. Devam eden projelerimiz ve yeni atılımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Memorial çok kısa sürede büyük adımlar atarak, bugün Türkiye'nin en güvenilir sağlık kuruluşları arasında yer alıyor. Bu bizim en büyük gururumuz. Dünyanın en prestijli yatırım şirketlerinin yıllardır bizimle ilgileniyor olması onur verici. Görüşmelerimiz sonucu kendimize en yakın bulduğumuz kurumlar olarak Argus Capital ve Qatar First Investment Bank'ın grubumuza yatırımcı olarak gelmelerinden memnuniyet duyuyoruz. Qatar First Investment Bank farklılaşmış hisse sahibi temeliyle hızlı büyüyen bir banka olarak güçlü bir üne sahip. Argus Capital dünyanın pek çok ülkesinin önde gelen kurumsal yatırımcıları ve aile yatırım ofisleri tarafından desteklenmektedir. Yeni ortaklarımızın tecrübeleri ve eşsiz uzmanlıkları, Memorial Sağlık Grubu'na büyük katkı sağlayacaktır. Her iki kurum da Memorial'ın gelişmekte olan sağlık sektöründeki lider konumunu sürdürme yönündeki vizyonumuzu paylaşmaktadır."

Qatar First Investment Bank Başkanı Abdullah Bin Fahad Bin Ghorab Al Marri ise ortaklık anlaşmasını şu sözlerle değerlendirdi:

"Sağlık sektörü için Qatar First Investment Bank anahtar sektörlerden biridir. Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi'nde (MENA) ekonomik krizlere rağmen, büyüyen hayati bir sektördür. Avrupa ve Orta Doğu'da, en stratejik konumdaki ülke olan ve sağlık sektöründeki büyüyen dev kuruluşları ile dikkat çeken Türkiye'de bulunan en büyük sağlık gruplarından biri olan Memorial Sağlık Grubu'nun hissedarı olmak bizim çok önemli. Bu yatırımımızla kurum olarak farklılaşmak ve sağlık sektörüne kendimizi yerleştirme niyetimizin açık bir göstergesidir. Bu bizim sağlık sektöründeki ikinci anlaşmamız ve inanıyoruz ki; Memorial Sağlık Grubu'ndaki hissemiz gözle görülür bir gelişmeyle sonuçlanacak. Memorial'in dikkatimizi çekmesinin en büyük nedeni gelirlerini 2001'de 8,73 milyon Amerikan Doları'ndan 2009'da 87,83 milyon Amerikan Doları'na çıkarılması ve istikrarlı yatırımları. Bu kadar kısa zamanda bu kadar büyüme kat etmesi, sektördeki konumu ve vizyonu nedeniyle Memorial'i tercih ettik."

Argus Capital'in yönetici ortağı Ali R. Artunkal da "öngörülerimize dayanarak son 3 yıldır aktif olarak odaklandığımız ve yatırım düşündüğümüz Türkiye pazarında Memorial'in kayda değer gelişimi, büyüme potansiyelinin yanı sıra; Türkiye'de sağlık, tekstil ve perakende sektöründe dev kuruluşlar yaratan Aydın Ailesi, Qatar First Investment Bank ve Memorial Yönetimi ile birlikte çalışacak olmak bizleri heyecanlandırıyor. Bizlerin gelişi ile birlikte Memorial bir dünya markası olma vizyonunun büyük hız kazanacağına inanıyorum." dedi.