Bakan Çağlayan, Türkmenistan'a gelecek

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve beraberindeki heyet, 29-30 Ağustos tarihlerinde Türkmenistan'da temaslarda bulunacak. Bakan Ça

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve beraberindeki heyet, 29-30 Ağustos tarihlerinde Türkmenistan'da temaslarda bulunacak. Bakan Çağlayan, 2. Türk İhraç Ürünleri Fuarı ve Türkmen-Türk İş Konseyi'nin 2. Ortak Toplantısı'na katılacak.

30 Ağustos'ta Sergi Köşkü'nde düzenlenecek 2. Türk İhraç Ürünleri Fuarı'na katılacak olan Çağlayan, fuarın yapıldığı alanda Türkmen-Türk İş Konseyi'nin 2. Ortak Toplantısı'na iştirak edecek. Ardından Türkiye Büyükelçiliği'nin Kültür Merkezi'nde Türkmenistan'daki yerleşik Türk şirketleri ile bir değerlendirme toplantısı yapacak olan Çağlayan, daha sonra Devlet Başkanı Yardımcısı Hocamuhammed Muhammedov ile görüşecek.

Bakan Çağlayan'ın, resmi görüşmelerinin ardından President Oteli'nde basın ile bir araya gelemesi bekleniyor.

Bakan Çağlayan, en son bu yıl Nisan ayında Türkmenistan'ı ziyaret etmişti. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov başta olmak üzere bir dizi önemli görüşmelerde bulunmuştu. Çağlayan, o ziyaretinde Berdimuhamedov'a Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı'nın (TÜSİAV) "Yılın Devlet Adamı" ödülünü takdim etmişti.