Miniatürk Şahinbey, dünyayı Gaziantep'in ayağına getirdi

Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi, yerli ve yabancı 20 eserden oluşan Miniatürk Şahinbey'i ziyarete açtı. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatan

Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi, yerli ve yabancı 20 eserden oluşan Miniatürk Şahinbey'i ziyarete açtı. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşların dünyanın ve Türkiye'nin her bölgesini gezme imkanı olmadığına dikkat çekerek, dünyadan ve Türkiye'den 20 belli eserden oluşan Minatürk Şahinbey'in kısa sürede ilgi görmeye başladığını belirtti.

Tahmazoğlu, Miniatürk'e; Selimiye Cami, Atatürk'ün Selanik'teki evi, İtalya'dan Pizza Kulesi, Bosna Hersek'ten Mostar Köprüsü, Çanakkale Anıtı, Urfa Balıklı Göl, Mısır'dan Mehmet Ali Paşa Cami, Kız Kulesi, Hindistan'dan Taçmahal, Kudüs'ten Kubbet-üs Sahra, Mescid-i Aksa, Mevlana Türbesi, Dolmabahçe Sarayı, St. Antuan Kilisesi, Süleymaniye Cami, Topkapı Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Ayasofya Cami ve Anıtkabir gibi tüm kültürlerden eserler koymaya çalıştıklarını dile getirdi. Öne çıkan birçok eseri daha Miniatürk'e kazandırmayı planladıklarını kaydeden Tahmazoğlu, şöyle konuştu:

"Miniatürk eserlerimiz titizlikle yapıldı. Alanımız geniş olduğu için eserleri arttıracağız. Gaziantep ve komşu ülke Suriye'den birkaç eser koyacağız. Miniatürk alanımız tamamlanma aşamasında hizmete sunulduğunda gezi alanın kartlı sistem olacak. Eserin önüne eserle ilgili bilgiler verilecek. Sistem sesli olarak ziyaretçiye önünde bulunduğu eserin özelliklerini sıralayacak. Şahinbey Parkına kurulan Miniatürk'ü İstanbul'daki Miniatürk'le kıyaslayacak olursak orada sadece yerli eserler bulunuyor. Burada yabancı eserlerde bulunuyor."

"SURİYE'DEN ÇOK ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ"

Tarihi ve kültürel çalışmalar sonrası ve vizelerin kalkmasıyla birlikte Suriye'den Gaziantep'e gelen turist sayısının beş kat arttığını hatırlatan Tahmazoğlu, Gaziantep'in sadece baklava ve kebaptan ibaret olmadığına vurgu yaptı. Şehrin tarihi eserleri ve gezilecek yerlerini ortaya çıkararak, turist sayısını arttırmak istediklerini söyleyen Tahmazoğlu, "Şahinbey Parkı 280 dönüm alan üzerine kuruldu. İçinde amfi tiyatro, kafeteryalar, spor alanları, oyun alanları ve yürüyüş bantları bulunuyor. Parkımıza birde teleferik ilave ettik. Ayrıca vatandaşların hoşuna gideceğini düşündüğümüz, dağ kızağı da kuracağız. Parkımız tamamlandığında hem turistik açıdan hem de eğlence açısından Gaziantep'in cazibe merkezi olacak." ifadelerini kullandı.

Miniatürk'ü gezen vatandaşlar ise eserlerin gerçeğini görme imkanlarının olmadığını belirterek, "En azından buradaki şekliyle görüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederiz." diye konuştu.