FIFA yetkilileri, 2018 Dünya Kupası'nı ev sahipliği yapmak isteyen İngiltere'yi ziyaret ediyor

FIFA yetkilileri, 2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak isteyen İngiltere'yi ziyaret ediyor. İncelemelerini sürdüren FIFA yetkilileri, Başbakan Yar

FIFA yetkilileri, 2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak isteyen İngiltere'yi ziyaret ediyor. İncelemelerini sürdüren FIFA yetkilileri, Başbakan Yardımcısı Nick Clegg'i Başbakanlık konutunda ziyaret etti.

İngiltere'ye 4 günlük bir ziyaret için gelen FIFA yetkilileri, ziyaret kapsamında Dünya Kupası sırasında kullanılması planlanan futbol stadyumlarını gezerek, söz konusu statların güzergah ile altyapı sistemini inceleyecek. Yetkililer, ziyaret kapsamında Başbakan Yardımcısı Nick Clegg'i ziyaret etti. FIFA yetkililerini kapıda karşılayan Clegg, hükümet olarak Dünya Kupası organizasyonuna yüzde yüz destek verdiklerini söyledi.

Yetkililere hitaben yaptığı konuşmada İngiltere'nin altyapı konusunda Dünya Kupası gibi bir organizasyona ev sahipliği yapacak kapasitede olduğunu söyleyen Clegg, "Önceki hükümetin Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için taahhüt ettiği bütün garantilerin yüzde yüz arkasındayız." dedi. İngiltere'de halkın bu tür futbol organizasyonlarına karşı heyecanlı ve istekli olduğunu aktaran Clegg, organizasyonun bir çok kişiye ilham kaynağı olacağını da sözlerine ekledi.

FIFA yetkilileri, Başbakan Yardımcısı Nick Clegg'i ziyaretinden sonra Wembley Stadı'nda incelemelerde bulundu.

Aralarında İngiltere, Avustralya, Japonya, ABD, Rusya ve Katar'ın da bulunduğu 9 ülke, 2018 yılında yapılacak Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için yarışıyor.