Çocuğu olmayan Rus aileler, Sibirya'daki Budizm taşlarına akın ediyor

Çocuk sahibi olamayan yüzlerce Rus aile, hastane yerine Sibirya'daki Budizm inancına göre kutsal sayılan Yanjimo isimli tanrıya akın ediyor. İddia

Çocuk sahibi olamayan yüzlerce Rus aile, hastane yerine Sibirya'daki Budizm inancına göre kutsal sayılan Yanjimo isimli tanrıya akın ediyor. İddiaya göre bölgeyi ziyaret eden aileler, daha sonra çocuk sahibi oluyor.

Sibirya'nın Baykal gölü kıyısındaki Yanjimo bölgesinde Budistlerin kutsal saydığı çok sayıda taş var. Taşlara dokunanlar iddialara göre arzularına kavuşabiliyor. Kimine göre taşlara dokunanlar uzayla irtibata geçiyor.

En çok da çocuğu olmayan aileler burayı ziyaret ediyor. Koşu dalında dünya eski şampiyonu Rus Nataliya Solomenskaya buraya da gelenlerden biri. Solomenskaya, buraya geldikten iki ay sonra hamile kaldığını söylüyor. Solomenskaya, "Fazla spor bazen kadın sağlığına zararlı olabiliyor. Spor yüzünden vücudum zarar gördü. Ziyaret ettiğim bir ailenin komşuları benim tanrıça Yanjimo'ya gitmemi önerdi. Ben de gelmeye karar verdim. Önce inanmıyordum. Tanrıçaya başvurdum ve çocuk istedim. İki ay sonra hamile kaldım. Şimdi kızım dört yaşında" dedi.

40'lı yaşlarında çocuk dünyaya getirdiğini anlatan Solomenskaya, "Çocuğu olmayan herkesi buraya davet ediyorum. Bir tanıdığım vardı, çok zengin idi, ama çocuğu olmuyordu. Birçok yere başvurdu ama, netice alamadı. İki kere bile evlendi, yine çocuğu olmadı. Sonra buraya gelmesini tavsiye ettim. Geldikten sonra hamile kaldı." dedi.