Ayvalık'ta Tasavvuf Ve Türk Sanat Müziği Gecesi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Ayvalık Müzik Derneği tarafından düzenlenen Tasavvuf ve Türk Sanat Müziği Konseri izleyenleri adeta büyüledi.

Ayvalık'ta Tasavvuf Ve Türk Sanat Müziği Gecesi
Ayvalık Belediyesi'ne ait açık hava tiyatrosundaki konserde, Türk Müziği'ne unutulmaz eserler kazandıran ünlü bestekâr merhum Yusuf Nalkesen'in kendisi gibi sanatçı kızı Ebru Nalkesen de konuk olarak katıldı. Derneğin kurucularından ve koro şefi olan TRT Öğretim Görevlisi ve sanatçısı Mehmet İriz, düzenledikleri konserlerin amacının Ayvalık'a bir konservatuar ve belediye korosu oluşturmak olduğunu kaydederek, "Türk Müziğinin geliştirilmesi için kültür ve sanatın başkenti olma yolunda ilerleyen Ayvalık'ta bu iki oluşumu sağlamak hayalimizdir. Şu an için düzenlenen konserlerde elde ettiğimiz gelir ancak misafir saz sanatçılarının masraflarını karşılayabiliyor" diyerek sponsora ve Ayvalık Belediyesinin katkılarına ihtiyaç duyduklarını belirtti.
Aralarında Ayvalık Emniyet Müdürü Sinan Tunçel ve eşinin de bulunduğu yaklaşık 500 TSM severin izlediği konser, Tasavvuf Müziğinden örneklerin sunulmasıyla başladı. Mevlana ve Yunus Emre'nin dörtlüklerinden oluşan tasavvuf müziğinin seçkin örneklerinin seslendiren koro, izleyenlerden tam not aldı. Tasavvuf Müziğinin ardından Ayvalık Müzik Derneği korosunun genç sanatçılarının solo birer şarkı seslendirdikleri konser sonunda merhum bestekar Yusuf Nalkesen'in kızı Ebru Keser'e plaket verildi.