'Silivri'ye Özgürlük Yürüyüşü' Yapan İşçi Parti'lilere Polis Müdahalesi (2)

İşçi Partisi (İP) üyelerinin, Ergenekon tutuklularının serbest bırakılması isteğiyle başlattığı "Silivri'ye Özgürlük Yürüyüşü", polis müdahalesi ile son buldu. Çıkan arbedede 5 kişi gözaltına alındı.

Çorlu Atatürk Heykel Meydanı'nda toplanan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyesi 60 kişilik grup, basın açıklaması yaptı açıklamanın ardından yürüyüş yapmak isteyen grubu polis durdurdu. Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Taş, grubun toplu olarak yürüyüş yapamayacağını söyledi. Kalabalık, toplu yürüyüşün sadece Çorlu'da değil, Türkiye'nin genelinde yapıldığını ve sadece Çorlu'da bu engellemeyle karşılaştıklarını ileri sürerek, yürüyüşe geçmek istedi. Çıkan arbedede, aralarında İşçi Partisi Merkez Karar
Kurulu (MKK) Üyesi Zafer Şen ve İşçi Partisi Çorlu İlçe Başkanı Ertuğrul Orta'nın da bulunduğu toplam 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan parti üyelerine sahip çıkmaya çalışan İşçi Partisi MKK Üyesi Zafer Şen, "Ne yapıyorsunuz? Terörist mi yakaladınız, kaçakçı mı yakaladınız" diye tepki gösterdi. Şen, güçlükle polis otosuna bindirildi.
Gözaltına alınan partililer polis araçlarına bindirilerek, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.