'Organları yer değistirmis yerli yersiz konusmus'

Bakan Çiçek, Tunceli'de düzenlenen Munzur Festivali'ndeki bir panelde 'Ay Yıldızlı Türk bayrağımızla sarı-kırmızı-yeşil bayrağımız dalgalansın' diyen BDP'li Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'e tepki gösterdi



Bakan Çiçek, Tunceli'de düzenlenen Munzur Festivali'ndeki bir panelde
'Ay Yıldızlı Türk bayrağımızla sarı-kırmızı-yeşil bayrağımız dalgalansın' diyen BDP'li Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'e tepki gösterdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kanal 7'de yayımlanan Başkent Kulisi programında değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı. CHP'nin 'terörü Türkiye'nin sorunu olarak kabul etmediğini' belirten Cemil Çiçek, şunları söyledi: 'Türkiye'nin terör sorunu var. 80 öncesi ideolojik terör vardı şimdi etnik terör var. Bütün MGK toplantılarına bakın, son 40-50 yılın birinci gündem maddesi asayiş ve güvenliktir, terör konusudur.' Kılıçdaroğlu'nun Elbistan'da 'AK Parti gider terör biter' şeklinde konuştuğunu hatırlatan Çiçek, 'Kendileri... Maraş olayları, Çorum olayları bu dönemdeydi niye önlemedin? DYP-SHP iktidarı döneminde, 38 tane bu ülkenin aydını, yazarı, çizeri Sivas'ta cayır cayır yandı sen de iktidardasın, o zaman da genel müdürsün, niye önlemedin' diye konuştu.

İKİ SATIRLIK DİLEKÇE
Erdoğan'ın 'eğer terör bitecekse biz çekiliriz', Kılıçdaroğlu'nun 'iki satırlık dilekçe yaz' dediğinin anımsatılması üzerine Çiçek, 'İki satırlık yazı olarak anlayacak kadar terör meselesinden bihaber olduğunu gösteriyor. Bu, maalesef  CHP'nin bu konudaki yaklaşımının ne kadar sığ olduğunu gösteriyor. Başbakan bu konunun  bir devlet sorunu olduğunu, eğer bu ülkenin huzuru ve refahı için, bu sıkıntıların bertaraf edilmesi adına bir fedakarlık gerekiyorsa ben bunu yaparım noktasında bir önemli vurguyu gündeme getirmeye çalıştı' dedi.

SORUMSUZ ADAMLAR
CHP'nİn ktidar olduğu dönemlere ait gazete kupürlerinde yer alan terör olaylarını gösteren Çiçek, 'Terör bir devlet sorunudur. Teröre en büyük destek de konuyu anlamadan vatandaşı tahrik etmek, vatandaşı sokağa dökmek ve yanlış bir kısım kanaatlerin oluşmasına yardımcı olmaktır. Bugünlerde sorumsuz bir sürü adamlar da konuşuyor. Bugünkü manşetlere bakarsanız organları yer değiştiren bir adam da yerli yersiz konuşmuş yine. Geçenlerde de böyle bir konuşma yapmıştı' dedi. Çiçek, terör meselesi konusunda muhalefetten somut öneriler beklediklerini sözlerine ekledi.

 

Atalay: Tamirle  meşgulüz
İçİŞlerİ Bakanı Beşir Atalay, AKP Ankara İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Atalay, toplantıda yaptığı konuşmada olayların ardından Hatay'a ve Dörtyol'a özel istihbarat ekipleri gönderdiklerini belirterek, 'Dün onları çağırdım, dinledim. Olaylar, hiç öyle geriden göründüğü kadar yalın değil. Bu fırsatları kollayan ve vatandaşı tahrik eden, getirip polis otolarını yaktıran birileri var. Dörtyol'da bu olayları azmettiren, tahrik eden birileri var' dedi. Vatandaşı birbirine karşı kışkırtmakla değil, tamirle meşgul olduklarını ve kışkırtmalara tahammül göstermeyeceklerini bildiren Atalay, olayları gerçekleştirenlerin cezalandırılacaklarını vurguladı.