BBP Osmaniye İl Başkanı Gümüş: Şehit analarının yürekleri bir kez daha yandı

Büyük Birlik Partisi Osmaniye İl Başkanı İsmail Gümüş, 11 askerin şehit edildiği Gediktepe baskını öncesinin rapor edilmesi karşısında şaşkına döndüğü

Büyük Birlik Partisi Osmaniye İl Başkanı İsmail Gümüş, 11 askerin şehit edildiği Gediktepe baskını öncesinin rapor edilmesi karşısında şaşkına döndüğünü kaydetti.

Yanlış yapanın, duyarsız kalanın yaptıklarının yanına kar kalmaması gerektiğini ifade eden Gümüş şehit anaların yüreklerinin bir kez daha yandığını söyledi.

BBP İl Başkanı Gümüş, büyük şaşkınlık ve üzüntü içerisinde olduklarını ifade ederek, "Bölgedeki PKK'lıların sayılarının ve önemli bilgilerin rapor edilmesinin ortaya çıkması ve buna rağmen hiçbir tedbirin alınmamasının gözler önüne serilmesi çok manidardır. Teröristleri çoban sandığını söyleyen Balyoz sanığı Tümgeneral Gürbüz Kaya'nın kendisine bağlı olan karakola gönderilen uyarı faksını dikkate almayarak herhangi bir şey yapmaması akıllara çok düşündürücü şeyler getirmektedir. Uyarının ardından 30 saat sonra PKK, Gediktepe mevzisine baskın yapıyor ve 11 asker şehit oluyor." dedi.

Bu olay karşısında şehit anaların yüreklerinin bir kez daha yandığını kaydeden İsmail Gümüş, "Asker ocağı peygamber ocağıdır. Vatanını ve milletini koruması için ana ve babalar çocuklarını en verimli zamanlarında askere yani peygamber ocağına ellerine kına yakarak göndermektedirler. Eğer bir ana baba çocukları şehit düştükten sonra 'Vatan Sağolsun' diyorsa askeri yetkililer de güvenlik konusunda tutarsızlık içerisinde olamazlar. Gediktepe'deki duyarsızlık başta olmak üzere bu tip olaylara zemin hazırlayan ve sebep olanlar mutlaka cezalandırılmalıdır. Yaptığı yanına kalmamalı, şeffaf ve adil mahkemeler suçu olan herkese dokunmalı, adalet gecikmeden tez elden verilmelidir." dedi.

Özellikle son günlerde artan terör olaylarına karşı birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğinin altını çizen BBP İl Başkanı İsmail Gümüş, "Bizi birbirimize düşürmek için oynanan kirli oyunlara, tahriklere ve kışkırtmalara gelmeyelim. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım." şeklinde konuştu.