Arınç da TÜSİAD'a yüklendi: Dün 'evet' dediklerine bugün dememek için kırk tane bahane bulurlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da TÜSİAD'ı eleştirdi. Arınç, "Dün 'evet' dediklerine bugün

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da TÜSİAD'ı eleştirdi. Arınç, "Dün 'evet' dediklerine bugün 'evet' dememek için kırk tane bahane bulurlar." dedi.

Arınç, MÜSİAD Ankara Şubesi'nin iftarında yaptığı konuşmada, isim vermeden TÜSİAD'ı eleştirdi. Arınç, MÜSİAD'ın düşüncelerinin ve fikirlerinin arkasında sapa sağlam durduğuna işaret ederek, "Bunu bugün yapamayanlar var. Hık mık edenler var. Sağa sola yalpa yapanlar var. Ama dün yazdıklarına bugün sahip çıkmazlar. Dün 'evet' dediklerine bugün 'evet' dememek için kırk tane bahane bulurlar." dedi.

Arınç, MÜSİAD'ın Türkiye'nin meselelerine duyarsız kalmadığını, sosyal, siyasal, toplumsal alan ve fikir bazında raporlar hazırladığını ve kitaplar yayınladığını ifade etti. Kendisinin el kitaplarından başlıcalarının MÜSİAD'ın yayınları olduğunu ifade eden Arınç, MÜSİAD tarafından hazırlanan kitapçık ve raporlarının masasının bir tarafından her zaman durduğunu ve lazım olduğunda devamlı olarak başvuru yaptığı kaynaklar olduğunu ifade etti. MÜSİAD'nın yayınları bilgilendirici ve yön verici olduğuna işaret eden Arınç, "Birilerinin kulakları çınlasın diye söylüyorum. Aynı zamanda MÜSİAD bu düşüncelerinin, fikirlerinin arkasında da sapa sağlam durur. Bunu bugün yapamayanlar var. Hık mık edenler var. Sağa sola yalpa yapanlar var. 20 yıldan beri onların kitaplarını, raporlarını, broşürlerini de bilirim. Pek çok çalışmalarına da katılmışımdır. Workshoplarına katılmışımdır. Ama dün yazdıklarına bugün sahip çıkmazlar. Dün 'evet' dediklerine bugün 'evet' dememek için kırk tane bahane bulurlar. Biz bunlarda değiliz, MÜSİAD'da bunlardan değil. Ne yazdıysa ona samimiyetle inandığını ifade edecek doğruluktadır. Bu bakımdan MÜSİAD'ı ayrıca tebrik ediyorum. Güven ve itibar çok önemlidir. Bir kuruma güven ve itibar duyulması yılların birikimidir. Bu itibarın gidivermesi bir anlık iştir. Bugün seslerinin çok daha güç çıktığını gördüğümüz insanlar, sermaye bakımından, medya desteği bakımından, hukukun gücü değil maalesef seçkinlerin gücü haline gelmiş bir takım odakların desteklediği yerler olmasına rağmen MÜSİAD onlardan çok daha güvenilir, onlardan çok daha itibarlı, onlardan çok daha iyi noktadadır. Gittiği adımın, söylediği sözün, yaptığı işin hesabını şerefle veriyor." şeklinde konuştu.

Arınç, halk oylamasının çok önemli olduğuna işaret ederek, "Egemenliğin millette olduğuna inandığımız bir demokratik rejimde, sandığın halkın önüne gelmesi ve halkın serbest iradesiyle evet veya hayır oyunu kullanması çok önemlidir. Ne 'evet'in kullanılması konusunda bir baskı ve tehdidi hoş görürüz ne de mutlaka 'hayır' denilmesi konusunda baskı ve tehditlere prim veririz. Milletimiz basiretiyle, bilinciyle bu değişiklerinin ne getirdiğini, milletimizin ne anlam ifade ettiğini birilerinden daha iyi biliyor." diye konuştu.

Anayasa değişikliğinin her maddesinin toplumun bir kesimini ilgilendirdiğini ifade eden Arınç, "Evet yönünde tecelli ederse Türk siyasi tarihin ve anayasa tarihinin önemli noktası olacaktır." dedi. Arınç, anayasa değişikliğinin olağanüstü bir iş ve korku unsuru olarak takdim edilmesinin yanlış olduğunu belirterek, değişikleri anlatırken pozitif olunmasını istedi. Arınç, 12 Eylül'deki halk oylaması sonucundan umutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da iftar programında yaptığı konuşmada, anayasa değişikliğine 'hayır' diyenleri avare kasnak gibi aynı şeyleri söylemekle suçladı. Yazıcı, hayır diyenlerin sözlerinin "ıskarta sözler" olduğunu ifade etti.

İftar programında Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da bir konuşma yaptı.