Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman: Daha fazla potansiyeli olan oyuncuları tercih ettik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, transfser döneminde daha fazla potansiyeli olan oyuncuları tercih ettiklerini söyledi.

Fenerbahçe

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, transfser döneminde daha fazla potansiyeli olan oyuncuları tercih ettiklerini söyledi.

Fenerbahçe, transfer döneminde kadrosuna dahil ettiği İlhan Eker, Miroslav Stoch, Mamadou Niang, Issiar Dia ve Caner Erkin'e basın önünde yapılan imza töreninde konuşan Kocaman, sezon başından beri hem sportif direktör hem de teknik sorumlu olduğundan dolayı fırsat bulamadıkları için basının ve Fenerbahçelilerin karşısında imza töreninin geciktiğini kaydetti. Kocaman, "Takımın hem sportif sorumluluğu hem de teknik direktörlük görevlerini yapıyorum. Sezon başından bugüne kadar bir de fırsatımız olmadı. Şu anda yeni transferlerimizi Fenerbahçelilerin huzurlarına çıkardık. 5 oyuncumuzla resmi sözleşmeye imza atıyoruz." dedi.

Bir gazetecinin "Transfer dönemi sona erdi mi? Transfer yapılacaksa yıldız oyuncu mu yoksa görev adamı mı alınacak ?" sorusuna Aykut Kocaman, şöyle cevap verdi;

"Transfer son güne kadar devam eder. Bu bizim için olduğu gibi diğer kulüpler içinde geçerlidir. Oyuncu seçiminde özellikle son iki sezonda pozisyonlarında başarılı olmuş. Başarı vaad edeceğini düşündüğümüz oyuncuları aldık. Aldığımız oyuncular hem Fenerbahçe'nin bugününü hem de yarınını kurtaracak tipte oyunculardır."

Aykut Kocaman, tranfser süreci ve basında çıkan haberlerle ilgili ise, "Söylenenler üzerinden gidiyorum. Sıkıntımız da bu. Söylenenler üzerinden hareket ediyoruz. Enerjimizi boşa harcıyoruz. Her transfer içinde birtakım avantajlar ve dezavantajlar içerir.'' diyerek, şunları söyledi;

''Bu sadece bize özel değil. Birçok kulüp için sıkıntı. Transfer sürecinde birçok sıkıntı yaşabiliyorsunuz. Bazen oyuncu ile anlaşıyor, kulüp ile anlaşamıyorsunuz. Bazen de tam tersi oluyor. Aldığımız oyuncular hepsi kalitesi belli oyuncular. Transfer son güne kadar devam eder. Bu hem Fenerbahçe için, hem de tüm futbol takımları için geçerlidir. Bu dönemdeki politikamız biraz değişik oldu. Daha fazla savaşan daha fazla potansiyeli olan oyuncuları tercih ettik. Ben burada olduğum sürece de bu böyle olacak."

Aykut Kocaman, transfer edilen oyuncular içinse, "İlhan Eker, Gençlerbirliği'nde uzun yıllar oynadı oldukça istikrarlı bir futbolcu. Özellikle alınmasını ben istiyordum. Transferi açık oldu ve bizi tercih ettiği için kendisine teşekkür ediyoruz. Stoch'u geçen aralıktan beri izliyorduk. Twente ile oynanan maçlardan hafızalarımızda yer bıraktı. Bugünün futboluna oynun bir oyuncu olarak transfer etti. Umarım Fenerbahçe'de oldukça başarılı olur.'' diyerek diğer oyuncularla ilgili olarak ise şunları söyledi;

''Caner Erkin de, Türkiye'de sol tarafta oynayan önemli oyunculardan bir tanesi. Bizi tercih ettiği için kendisine teşekkür ediyoruz. Bizim takıma katkı sağlayacaktır. Issiar Dia da, Fransa Ligi'nde büyük çıkış yapan oyuncuların başında geliyor. Yüksek sürati var. Doğru bir transfer olarak görüyoruz. Niagn'ın tranfser süreci ise oldukça uzun sürdü. Gol yüzdesi oldukça yüksek bir futbolcu. Bütün oyuncular insana yatırım olarak yapılır. Risk unsuru vardı. Niang'da bu risk unsurunun az olacağını düşünüyorum."