Tokat Demokrasi ve Özgürlük Platformu referandumda 'evet' diyecek

Tokat'ta yaklaşık 50 sivil toplum kuruluşu biraraya gelerek Tokat Demokrasi ve Özgürlük Platformunu kurdu.Yeşilırmak Eğitim Gönüllüleri Derneği'nde dü

Tokat'ta yaklaşık 50 sivil toplum kuruluşu biraraya gelerek Tokat Demokrasi ve Özgürlük Platformunu kurdu.Yeşilırmak Eğitim Gönüllüleri Derneği'nde düzenlenen bir iftarda buluşan STK'lar adına açıklama yapan Tokat Memur Sen başkanı Cemil Çağlar, platform olarak referanduma 'evet' diyeceklerini söyledi.

Çağlar, platformun amacının kısa vadede referanduma yönelik çalışmalar yapmak uzun vadede ise Tokat'ın ve Ülkenin geleceğine yönelik görüş ve önerileri gündeme getirmek olduğunu söyledi. Cemil Çağlar, Tokat halkına referandumda neden 'evet' oyu kullanılması gerektiği konusunda gerekli çalışmaları yapacaklarını dile getirdi. Çağlar konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye, 12 Eylül 1980 darbesinin 30. yıldönümünde yapılacak referandumla yeni bir sürecin evresinde girmiştir. Anayasa değişiklik paketinin referanduma gitmesini engelleyemeyen vesayet bürokrasisi ve ona eklemlenen siyasi mekanizmalar, "hayır" kampanyalarıyla bu paketin reddedilmesi için yoğun uğraş veriyorlar. Anayasalar toplumda bulunan tüm kesimlerin taleplerini karşılayan toplumsal sözleşmeler olmalıdır. Oysa 1924, 1960 Mayıs Anayasası, 12 Mart değişikliği, 12 Eylül 1980 Anayasası hepsi ya askeri darbelerin ürünü yada toplumun taleplerini gözetmek yerine resmi ideolojik kimliği topluma dayatan jakobenlerin ürünüdür. Bu anayasaların hiç biri normal şartlarda ve serbest bir ortamda; siviller tarafından yapılmamıştır. Bu anayasalar seçilmişlerin iktidar alanını daraltmak esası üzerine kurgulanmıştır."

12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandumu önemsediklerini ifade eden Çağlar, "Böyle önemli bir konuda aktif rol almamak hepimizin, çocuklarımızın, ülkemizin geleceği için büyük bir vebaldir inancıyla, Tokat'ta hizmet veren 54 Sivil Toplum Kuruluşunun katılımıyla "Tokat demokrasi ve Özgürlük Platformu"nu oluşturduk. Bizim siyaset ve siyasi partilerle herhangi bir bağımız yada yandaşlığımız söz konusu değildir biz referandumun siyaset üstü bir mesele olduğunu herkese anlatmak istiyoruz. Sivil bir anayasa için evet diyoruz. Çünkü yıllardır yaşadığımız sıkıntıları çocuklarımız yaşamasın diyoruz. Ülkede statükonun son bulması ve bürokratik devletten demokratik devlet olma yolunda önemli bir bir adım atılacağından 'evet' diyoruz." değerlendirmesinde bulundu.